Lakritstrollet vilar på stolen bre

436c85559a084e8f066bec266968c60f.png

 

Lakritstrollet vilar på stolen bredvid mig. Äntligen lite svalka åt henne!

 


Tacos är aldrig fel!

0-1a29f0d9aa74b29561b380905dee53c9.png

Tacos är aldrig fel!


framme i viks efter fika hos Stefa

5e2d1e850c6a6e15ada1c020230cf8f9.png

framme i viks efter fika hos Stefan, tankning och ica. Varmt så man storknar.


Jag reser hightech så klart. Varfö

05ffda9a72f40b4cb33f900fe61caa3c.png

Jag reser hightech så klart. Varför en lap när man kan ha två? He he jo eftersom milla också ville ha med sin på resan och den var hos mig ;-) hyfsat effektiv packning för att vara mig ändå, och jag var klar i tid redan före tolv för mkt riktigt kom K tidigt som alltid. Jag lär mig!


Jag fick lift till tåget av kennet

-4d28154cf09a51b61eaf1f54f8e80ea.png

Jag fick lift till tåget av kenneth men är en halvtimme tidig pga att han också behövde in och besikta forden. Det blir en glass och väntan helt enkelt för naturligtvis var det inte mitt tåg i bakgrunden.


packa eller inte packa? Det är frågan!

Jag har iaf lyckats undvika att packa hela kvällen... ;) suck! Det är TRÅKIGT att packa, jo jag vet. Sen rinde ju en kompis som ville komma och hämta lite ljudböcker och då bara måste man ju va social...

Det blev ett prima tillfälle att prova mitt nya after eight te som jag fick av Christofer när han var här sist. TACK! Det var jättegott! Hon blev lika frälst i Emils honung, hoppas jag får en till burk av honom i år, den börjar ta slut nu, hur ska jag överleva utan?!! Det är nämligen min morfars bror Emil som har egna bin och gör honung. Det är han som bor vid "fädenesgården" (inte identiska huset men på samma mark) i Norråker dit jag och syrran åker på onsdag.

Det är alltså därför jag ska packa. Imorgon åker jag till Viks för att sen åka därifrån med milla på onsdag morgon. Mamma, mormor och morfar åker upp imorgon så dom kommer upp en dag före oss. Trevligt med en roadtrip igen! Vi ska stanna hos vänner i Söderhamn och Sundsvall på vägen. Internet är fantastiskt :D Sundsvallsparet har jag faktiskt inte träffat förut så det blir trevligt, dom har redan utlovat smörgåstårta *dregglar lite redan nu*. Paret i Söderhamn, Maria och Anders, har jag träffat förr och dom stannade vi faktiskt hos förra året vi åkte upp.

Längtar faktiskt. Norråkers lugn lockar. Hoppas vädret håller i sig så här! Det enda trista är att Kenneth jobbar men iof är det väl inte så kul att åka på släktträff med min familj så han lider nog inte så mkt av att slippa ;)

Lite bilder från förra året:


Här är ruinerna efter fädenäsgården. Resterna av byggnaden på första bilden är getstallet om jag inte minns fel. Milla filmar när Morfar och Emil går runt och berättar om minnen från gården och hur det såg ut när dom växte upp där. Morbror Ralf var också med och vandrade runt där. Bilden där Ralf står och pekar visar på vart boningshuset en gång stod (intill träden där).


"Trätältet" där jag och Milla sover (kojan till vänster), morfar fiskar,rensar fisk, jag surfar nere på bryggan, utslagna vovvar mm


älsklingens nya bil

26cfe9d2f4cfa14bae306e0059ea82f0.png

älsklingens nya bil


Mums

0-415a3555c942d4bcda35a7d8a11d9634.png

Mums


fika!

Jag var hem till Kattis och fikade på deras uteplats tidigare i veckan och här är ett foto jag hittade från då. Tyvärr syns inte magen lika bra på bilden som i verkligheten. Det är verkligen häftigt hur stor den är. Det syntes så tydligt på håll när han sparkade fast naturligtvis blev han helt stilla när jag lade handen på magen...


Sen tog jag dessa bilder vid bussbron när jag gick till kolonin och fikade med dom igår!

mysigt telefonsamtal!

När jag satt och åt frukost imorse vid 11 tiden så ringde telefonen och det visade sig var Mya som ringde via Skype från Washington DC där hon bor nu sen ett tag tillbaks. GRYMT kul att prata med henne var det för vi har inte pratat på flera år.

Hon är så duktig på att hålla kontakten och ringa att jag verkligen får dåligt samvete för jag vill också hålla kontakten. Det sköna var att det inte kändes som om nån tid gått alls. Hon var utbytesstudent här i Örebro och bodde i min studentkorridor med mig ett år. En helt underbart mysig tjej. Jag blev på så bra humör! :D Vi pratatde nästan en timme och uppdaterade om det mesta. SÅ KUL!! :D

och en sista IKEA


Mer IKEA


Ikea, praktiskt :D

Ännu en bra!

IKEA, banned commercial

Den här typen av humor med sexualitet med fanns verkligen INTE när jag pluggade i Kanada och såg deras reklamer. URK säger jag bara, dom var så förbannat tråkiga.
 

På väg till Kattis och Linus för e

0-10916f2ca3ca9bfacce2bf7c515f0440.png

På väg till Kattis och Linus för en fika på kolonin. Varmt! Min mp3 har börjat få strul med batteriet. Typiskt!


Tina vs rabarberrot = 1-0!

Jag har en finfin rabarber som växer som ogräs i typ tre delar. Därför så tänkte jag att genom att donera en rot (eller två som jag sen bestämde mig för) till Kattis kolonilott skulle jag göra mig själv och henne en tjänst. I nuläget hade deras rabarber där från förra sommaren inte tagit sig så hon var fortfarande min enda rabarberkund för att slippa slösa bort det och slänga allt eftersom det behövde gallras.

Tanken var god, praktiken betydligt krångligare. Eftersom jag bara har en uteplats utan speciellt mycket växter så har jag ingen ordentlig spade utan bara en liten trädgårdsspade där jag dessutom idag upptäckte att skaftet lossnat och ramlar bort hela tiden... Det var INTE bra som vapen för att tampas med en rabarber rot!

Efter en massa svordomar, grävande, trilskandes och ren kamp så vann jag slutligen och reser mig på lagom möra armar och ben, helt dränkt i svett (nån som missat att det är varmt ute?!). Nåja blotta tanken på att nu promenera bort till kolonin gav mig dåndimpen så jag beslutade mig lite kort för att pausa några minuter för att gå ner i varv och svettas liiite mindre innan jag beger mig iväg.

Nu börjar jag dock landa igen så det blir en kisspaus och sen promenad dit för en fika.

aaaaaarrrrrggggGGGGGGHHHHHHH (ett segervrål)
ciao!

godmorgon

Det blev en liten "godmorgonvisa": Pontus & Amerikanernas Godmorgon Columbus

För mig är denna evigt förknippad med Peter när vi va grannar i korridoren :D En av dom låtar han spelade OFTA en period :D


Chaufför

Det måste bara bli en visa innan jag kryper till kojs. Det blir Anna Stadling och Idde Schultz - Chaufför.


Nostalgipop och garderobsrensning

Oj oj oj, jag lyssnar på kompisens radio och vi har suttit och tvärspånat 80- och 90-talspop. Snacka om underbar nostalgitripp! Snacka om allsång (för oss som lyssnar på radion då) när vi nyss spelade Trolls Jimmy Dean


Jag håller samtidigt på att rensa garderoben. Det är verkligen välbehövligt för jag har inte gjort det på åratal och jag har hur mkt skräp som helst där! Därför är det suveränt att poppa bra musik samtidigt så man dansar runt och provar vad man fortfarande kan ha på sig och inte. Ganska deprimerande provning så därför är det bra med bra musik!

Nu är det I reeemeeeeembeeeeer youuuuuuu (sjunger med) med Skid Row :D Fatta är man var på Guns n' Roseskonserten '90 och dom var förband, jag höll på att storkna för Sebastian Bach var ju såååååå snygg (asgarvara)! Bör betänkas att jag var 15... heheDen här snubben var också given affisch i flickrummet en sväng ;)

ser på dans och pimplar kaffe i mi

0-49a368fde8eb21d95b6fcfb1742d0b7e.png

ser på dans och pimplar kaffe i min starbucks mugg från victoria. Skön ledig dag helt enkelt och jag önskar bara att det var en äkta starbucks mocha!


Thriller

En av mina absoluta favoritlåtar. Tyvärr har dom inativerat embedded på de flesta versioner. Vill ni se hela i full version finns den i länk HÄR.

Här är dansdelarna:


Randi and Evan

dansar en Mia Michaels koreografi. Underbart :D


RIP MJ...

Michael Jackson, en klar kuf men sanslös popartist. Han har gjort mycket för musiken och nu har han avlidit. Förhoppningsvis får han det bättre nu för han verkade då inte lycklig i det här livet.

Jag såg honom live på Sthlm Stadion 92 eller 94 (länge sen iaf!). Helt klart en upplevelse och jag är verkligen glad att jag var där! Säga vad man säga vill om honom och hans liv men musiken är bra :D


Glass också!

0-7298335eb822db961b82129401f61942.png

Glass också!


Pineau är mums!

0-42b94b1606d8c7bf77e112901e49c913.png

Pineau är mums!


normalviktig?

Här är en liten söt historia om vad som är viktigt!

En kusin till min kollega satt och fyllde i ett kvällstidningstest där bl.a. frågan "anser du att du är normalviktig?" dök upp.

Hon läste frågan högt för sig själv och den ca 9-årige sonen lyssnade och funderade.

Sen sa han: "nää, mamma, du är inte normalviktig - du är ju jätteviktig!"

vad har nu hänt?

Nu slarvar dom bort mobilbloggarna igen *suckar*

Jag har haft en mycket trevlig kväll i alla fall. Carinne plockade upp mig och så åkte vi ut till Eurydis och åt mat. Mumsigt gott och förbaskat trevligt. Det var en sån där kväll som bara gav mer energi. Löööv it!

Alla har ett val...

En riktigt tänkvärd mailforward som gått runt ett antal gånger men alltid värd att läsas:

Lasse är den typen du älskar att hata. Han är alltid på gott humör och har alltid något positivt att säga. När någon frågade honom hur han mådde svarade han: 'Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'.

Han var en naturlig inspiratör. Om en av de anställda hade en dålig dag var Lasse där och talade om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen. Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Lasse och frågade honom: 'Hur lyckas du?'

Lasse svarade: 'Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör.' Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det. Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet. Jag väljer de positiva sidorna i livet.

 'Säkert, men det är inte fullt så enkelt', protesterade jag. 'Det är det', svarade Lasse. Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen. Du väljer hur folk skall påverka ditt humör. Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör. Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.

Jag funderade över vad Lasse hade sagt. Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till liv et, istället för att bara reagera på det. Många år senare hörde jag att Lasse var inblandad i en allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast. Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Lasse utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen.

Jag träffade Lasse ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han: 'Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren?' Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan. 'Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter', svarade Lasse. 'Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva'.

'Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?' frågade jag Lasse fortsatte: 'Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd. I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende'.

Jag visste att jag måste göra något. Vad g jorde du då?', frågade jag. Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Lasse. Hon frågade om jag var allergisk mot något. Ja', svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar. Jag tog ett djupt andetag och ropade: 'Tyngdkraften'.

Genom deras skratt sa jag till dem: 'Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död'. Lasse överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning. Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut. Inställningen är, trots allt, allt.

lunch: kräftstjärtar, avoacdo oc

0-67964597f157bdbe3b9e7423ff8cc307.png

lunch: kräftstjärtar, avoacdo och resterna av gårdagens ranch dipp :-)


sjuk vinkel men skönt är det!

725d21d946beca765434e9f607bd5886.png

sjuk vinkel men skönt är det!


Svenska för invandrare

många känner igen denna tror jag ;)


Ormet kruper

Hur man blir svensk...


efteråt med torrt hår. Svårt att

-5b1f68a897ef80a70f5a338167657cc.png

efteråt med torrt hår. Svårt att titta mot solen bara :-)


efteråt :-)

51f82ce808e335fc5c2835549f544d64.png

efteråt :-)


under tiden...

01d6cd5e7f500dec0bb94ea55fe08c1d.png

under tiden...


före

0-1767ac0123920c38f9c66ba2c2114eba.png

före


Midsommarafton för 2 år sen.

Midsommarafton för 2 år sen. Tiden går fort...


Matjesill och färsk potatis är u

1171be2a3655c66064877b9209abb0ef.png

Matjesill och färsk potatis är underbart gott!


fikade med Kattis idag. Hennes m

7dec8c6cf90469e1be386d3a41307c9b.png

fikade med Kattis idag. Hennes mage är underbar! :-) (hoppas det vänder bilden rätt som den ska, fast jag tvivlar tyvärr på det...)


mobilbloggandet...

Hm, lite frustrerande att inte få igång det igen när jag precis fick igång det innan blogg.se uppdaterade. Jag måste säga att det är VÄLDIGT dåligt med info på sidan faktiskt...

EDIT:
WEEEAAAHHH det funkar ju!  Men HUR svårt är det att skriva tydligt på första sidan att dom bytt nummer!?!?! Det funkade med det andra numret jag hittade på sidan. Man ska alltså skicka till 71370 (och skriva blogg först i inlägget som vanligt). Gör som det alltså står
här och använd INTE numret som står längst ner på deras faq...

andra försöket... Lite open art!

 

0-3b71ed92c5a7a630a54b4ae0f08e76c8.png

 

andra försöket... Lite open art!


sommarlov!

Nu har jag äntligen tagit sommarlov! Jag tog inte ens med mig nåt hem, förutom min nya kalender som jag ska "bo in" :D fast det är ett rent nöje hehe

I övrigt så har jag tagit mig i kragen och klippt ängen, dvs min lilla trädgård. Skönt att få det gjort för det växer fort som sjutton nu vilket även märks på allerginysningarna jag fått mer av hehe

Milla kom ner en snabbsväng på lite jobb och drar hem igen imorgon för lite husvaktande medan päronen är på minisemester så nu ska jag kidnappa Nona för lite tvångsgos (som hon verkligen är svårövertalad till... NOT! ) :D


borta bra, hemma bäst

Jag har landat hemma igen och firat med en påse ostbågar och lite So you think you can dance :D

familjen

jag trakasserade verkligen alla :D

                 

saker i trädgården

växter och prylar:


               


kryp!

bland min fotoraid i trädgården hittade jag lite småkryp som också hamnade på bild...


 
      

Blommor

Jag var ute i trädgården med rätt kamera och lekte lite:

 
                     

Fika på hembygdsgården

Idag blev det en fika på hembygdsgården med Elin, hennes två döttrar Edith och Ingrid samt mamma Kristina. Det var jättemysigt och vi insåg att det var en två år sen vi sågs sist. Tiden går fort!


Elin och lilla Ingrid (1 månad)

Edith lekte på för fullt i lekstugan och vid den här lilla rutschkanan

Sen passade jag på att fota lite allmänt på hembygdsgården. Tyvärr än en gång bara med mobilen men men...
              

Midsommaraftons kväll och midsommardagen

Midsommar middag på den inglasade verandan:   

På kvällspromenaden var vi tvungen att kolla in en snigel... det var helt ok ända tills Nona ville smaka, då gick vi vidare... Väl hemma blev vi hälsad av pappa i fönstret och sen kunde Nona sussa gott på mattan.

    

På midsommardagen intog jag favoritplatsen:

Glass är gott!

Det finns en sida som heter sommarglass.com och där kan du genom att samla poäng få glasscheckar som ett sms till mobilen och sen visa upp i butiker och få en glass gratis. Det är samma typ av ställe som gratisgodis.se om ni känner till det.

Hm...


konkurrens!


Nona blir lite konfunderad

Vad sjutton är det här för en röd sak som blåser varmluft?
 

Sen råkade jag upptäcka en ANNAN hund här inne!


same procedure as last year

Hembygdsgårdens midsommarfirande var sig likt :D Vi tog en kaffe, pratade lite med mormor och morfar som stod i loppis-butiken, tog lite lotter där jag vann en lila grytlapp (fel färg!) och ett barnpaket med pussel pennor och badboll (perfekt att ge bort), strosade runt och pratade med gamla bekanta (preliminärbokade en fika med Elin F på söndag och Kattis Englund skulle komma ner till Örebro nån sväng nu snart så vi skulle ses då!) såg folkdansarna osv. Sen hade vi fått nog och rörde oss hemåt. Nona var helt slut och däckade redan i bilen på väg hem.
 

Den här låten har man spelat ett antal gånger :D Definitivt nostalgi!

Nona hade en fin blomsterkrans och har voffat på allt och alla för det var många hundar och ännu fler små läskiga barn!


       
Hehe pappa posar lite snyggt ;)


Tyvärr är allt fotat och filmat med mobilen så kvaliten är därefter...

Glad midsommar!

Ha en underbar midsommar! Nu ska jag iväg till hembygdsgården för majstångsresning!Milla, jag och Nona var och plockade lite blommor till Nonas krans nu på förmiddagen:


och nej, jag har inte börjat på vinet i förskott... ser bara lite lagom dimmig ut ändå ;)


Här kommer lite blomsterbilder á la midsommar.
Dessvärre är både videon och fotona från mobilen men, men ni får överleva!
          

Frustrerande resa...

Igår skulle jag och Milla åka hem till päronen i Viks. Vi packade in oss och åkte iväg. Strax utanför kvinnersta körde vi om en husvagn i dubbelfilen och det började dunka som sjutton i bilen när vi kom över 100. Efter lite konsultation av pappa och Kenneth så misstänker vi att det är hjullagret som håller på att ge sig. Vi kan köra ca 70km/h utan att det låter så mkt så vi fick rådet att försöka ta oss hem för det borde gå...

Det var aningens frustrerande att ligga där och såsa sakta när det är ganska mkt midsommartrafik och vi använde nästan alla små parkeringsfickor till att släppa förbi folk för att undvika såna där vansinnesomkörningar.


Det syns på Millas smajl hur kul det var att köra hem...

Vi kom iaf inte längre än till Riddarhyttan. Vid det laget kröp vi fram i 25km/h och det dunkade som sjutton. Sen fick vi vänta på pappa som hämtade med bilsläp (tack OK som hade såna!)

Medan vi väntade på pappa hittade jag till Liens camping och shoppade lite proviant.


och självklart passade vi på att släppa ut Nona lite :DNotera det ursöta hoppet hon gör i jakten på pinnen!


Sen kan man ju sitta väldigt fint uppe på en sten också.
Det svarta suddiga vid hennes rumpa är naturligtvis svansen som sällan är still!

Nåja hem kom vi slutligen och gissa om det var gott med mat då! Tack för skjutsen pappa!

mobilbloggen funkar inte?!!

GORM! jag har ju bloggat lite kort idag och så har det inte ens kommit upp. Typiskt! Får se om det är nån försening på det eller vad som händer. SUCK!

för mkt kaffe

 

för mkt kaffe, när vi var till fagersta i helgen gör att man ser konstig ut *konstaterar*


inviger min nya fotspikmatta!

MMS

inviger min nya fotspikmatta!


lunch

MMS

lunch


har gått igenom nästan alla pärmar

MMS

har gått igenom nästan alla pärmar igår. Snart är det dax att flytta till nya arbetsplatsen :-)


mmmm massage!

Firar min sista (om jag hinner klart) jobbdag innan sommarlovet imorgon med att boka en massage på eftermiddagen! Jag brukar gå hos Magnus Widehammar. Smidigt nog har dom fixat ett suveränt bokningssystem så man bokar på nätet (passar datanördar som mig alldeles prima!) så imorgon eftermiddag blir det avkoppling! LÄNGTAR! :D

GRATTIS MILLA!!

Grattis på 30års-dagen min allra bästaste syster!

Hoppas du fick en mysig dag!!
KRAAAAAAM!


snart kommer jag över iaf

MMS

snart kommer jag över iaf


pausar på väg hem pga slussning

MMS

pausar på väg hem pga slussning


låst igen

Jag kör låst en sväng igen, det är bäst så. Har ni nån ni känner som vill läsa så är det helt ok att ge ut mitt namn/lösen, det är ju inte direkt komplicerat ;)

DaFightas

DaFightas är två tjejer från Örebro som vann Musik Direkt deltävlingen i Örebro och gick vidare till riksfinalen. Jag har haft Hayat som elev i fyran och hon var alltid med och dansade och/eller sjöng på klassens timme. Kul att se att det går bra för henne!

Här är ett youtube klipp från tävlingen i Örebro:


När dom vann deltävlingen i Örebro fick dom göra en video som ni kan se genom att klicka på länken.

Dom finns även på Myspace så lyssna gärna!
Tjejerna har även egna sidor på myspace och här är Hayat. Gillar hennes låtar!

Här är deras vinnarintervju:


matlagning...

... är definitivt inte nåt jag gillar, speciellt inte att laga mat åt sig själv. Därför brukar det bli lite skumma måltider ibland när jag är själv. Idag tex har jag käkat knäckemackor med leverpastej, samt en mumsig micrad blandning av färska champinjoner och minimajs som jag kryddat och haft på olja. Gott som godis! Känns inte så himla onyttigt heller :D Sen har jag lite gurk och morotsstavar med ranchdip (dippen är väl mindre nyttig dock hehe). Nåja, gott är det!

Elin och Lars spelar ihop, helt ok!


stefan tog på sitt gameface

MMS

stefan tog på sitt gameface


DSC00794

MMS

jonas var här och fikade också


linus är lite trött hälsar han

MMS

linus är lite trött hälsar han


kaffe hos stefan

MMS

kaffe hos stefan


osttårta! Grattis Milla :-)

MMS

osttårta! Grattis Milla :-)


lilla röda tungan

MMS

lilla röda tungan


godis är gott ;-)

MMS

godis är gott ;-)


godismormor

MMS

godismormor


morfar och pappa

MMS

morfar och pappa


slö, slapp men inte likgiltig

Idag var jag nere på stan och träffade Carinne och Janis för en fika. Trevligt som alltid!

Kenneth har beredskap så han har tyvärr jobbat hela dan. *tomt*

Hm, hade tänkt skriva mer men fastnade i annat och tappade sugen, får bli imorgon!

Mums

MMS

Mums


open art på stan

MMS

open art på stan


chai latte på la baguette :-)

MMS

chai latte på la baguette :-)


Ny säsong!

Det bådar gott! Det här är första rutinen för säsongen och ME LIKE!


Philip & Jeanine


Randi & Evan


Dessvärre brukar videona tyvärr försvinna ganska snabbt pga upprättsskyddet men nån hinner kanske se iaf...

Janette & Brandon i en riktigt vacker foxtrot


Ashley & Kupono
I just LOVE Wade Robson!Ade & Melissa dansar en vacker Mandy Moore koreografi!Max & Kayla dansar en spicey samba

Det kommer att bli en bra säsong!

Röj!

Gu va skönt det är att röja undan! Jag tog aldrig nåt kort innan jag gick hem idag för jag har mest röjt i pärmar så det syns inte så mkt men det känns underbart skönt att få slänga och få undan en massa! Jag har väl fyllt minst en halv sopsäck idag också. På förmiddagen jobbade vi med kvalitetsredovisningen men min grupp var riktigt effektiva så vi var klara redan kvart i elva och då hade man egen tid sen.

På måndag ska jag ta itu med engelskbeställningarna så det blir klart innan lovet. 2 jobbdagar kvar innan semestern. Känns overkligt :D

Idag har det annars ÖÖÖÖST ner så det blev en rusch till Rio för lite mat (närmaste stället) på lunchen. Lite vemodigt känns det eftersom jag byter arbetslag i år. Jag har själv önskat det och vet att det blir bra men jag kommer att sakna att jobba nära kollegorna. Birgitta sa det också idag (och Mina i förrgår). Vemodigt, helt klart. Jag får se till att gå dit och fika på eftermiddagarna :D

Kenneth var gullig och hämtade mig (jag säger inte vilken tid, Birgitta skulle ha slagit mig på fingrarna om hon visste) så jag slapp cykla i det här vädret (självklart var det uppehåll precis då men han kom ändå!) och så hann vi med en liten kaffe innan han var tvungen att ta en sväng förbi jobbet och stänga åt några jobbare utifrån. Han har beredskap den här veckan så då blir det en del extrajobb. I övrigt så är det hans första riktiga vecka på nya jobbet som lite mer chef :D Han är perfekt för det jobbet för han har precis den där överblicken som behövs. *stolt*

Nåja, ska mumsa lite brieost och salta kex och se på nån tv serie. Känns lite tomt här för Milla har åkt hem till päronen en sväng. Man vänjer sig snabbt vid Nonas välkomsthälsning ;)

det börjar sakta bli bättre. Det h

MMS

det börjar sakta bli bättre. Det här är gårdagens jobb.


abstinens!

Gah, glömde mobilen hemma imorse! En hel dag utan! Det var klar abstinens! Jag hade tänkt blogga uppdatering på hur rensningen går på jobbet men det gick ju inte. Skrivbordet börjar nästan bli synligt och jag har har slängt hur mkt som helst! Hoppas kicken av rensandet på jobbet smittar av sig i sommar så jag röjer här hemma. Behöver fixa lite plats för älsklingen hoppas jag. :D

recycling is da thing ;)


den blomstertid nu kommer...

Idag var det skolavslutning. Tyvärr var vädret inte det roligaste men eleverna var fina och glada över att få sluta så det löste sig bra ändå! Vi gick tillbaks till skolan och fikade lite innan alla begav sig hemåt. Jag fick ett presentkort på Bokia av mina elever så det ska bli kul att gå och kolla vad man vill ha! Fick även en godisskål av en av eleverna enskilt hehe kommer alltid till pass, godis är gott!

Sen käkade personalen smörgåstårta som vanligt och vi fick lite tid att plocka. Jag kom igång bra och har hunnit rensa en sopsäck med papper bara på idag. Och då syns det nästan inte att jag rensat...

Ikväll har jag som synes varit ute och ätit MYCKET gott :D Vi var på
Al Forno med mitt arbetslag och tackade av Murat som vickat hos oss under våren. Det blev en trerätters middag med lite god dryck till :D Vi betalade procenten själv men resten gick på jobbet så det var riktigt najs!


jag ska rulla hem

MMS

jag ska rulla hem


varmrätten :-)

MMS

varmrätten :-)


förrätt :-)

MMS

förrätt :-)


undrar om jag behöver städa mitt s

MMS

undrar om jag behöver städa mitt skrivbord? ;-)


Nyklippt systeryster :-)

MMS

Nyklippt systeryster :-) födelsedagspresent i förskott från mig.


Things to do on a day off :D

Brygg en kanna kaffe, slå igång en tvättmaskin (så nåt nyttigt blir gjort) och se på ett avsnitt eller två av MacGyver!

Jag fick tag på hela säsongen och det är verkligen perfekt slöunderhållning. Krävs ingen tankeverksamhet och man kan garva åt hur absurda grejer han hittar på :D Såg säsong 1 episode 1 nyss. Guld!


måndag!

Det är fashinerande hur mkt bättre dagen blir när man är ledig?! :DBlev inspirerad att se nåt med han som absolut hatar måndagar! ;) Gustav har alltid varit en liten favorit!

Gäsp!

Somnade till med Nona en sväng vid halv sjutiden och vaknade nyss! GAH! lär inte kunna somna ikväll. Typist! Som tur är s är jag ledig imorgon eftersom mina elever kompar ut så då kan jag också ta en av mina rättningsdagar och kompa ut :D bara en och en halv dag till med elever. Tiden går grymt fort!

mina päron

Jag surfade runt bland lite gamla foton och hittade min favoritbild på mina föräldrar: Bengt och Gunlög. Är dom inte söta?! Den är från 2002 så dom har blivit lite ljusare i håret numera ;)


en mysig fika i solen hos Kattis o

MMS

en mysig fika i solen hos Kattis och Linus på kolonin


morrn morrn!

Det blev en mycket trevlig kväll igår! Kenneth kunde tyvärr inte komma med och det var lite trist, men det blir fler gånger! Jag lånade Millas bil så slapp vi strula med buss upp. Vi ställde oss vid Kattis och Linus och hann över till dom och Chrille fick en guidning i lägenheten. Dom har verkligen fått det jättesnyggt!

Sen gick vi till Efesos och käkade. Det blev ett klassiskt kycklingspett med couscous för min del och glass med grädde och chokladsås till efterrätt. MUMS!

Efter middagen blev det film. Vi såg
Gomorra. En italiensk film om maffian. Ganska rörig och tragisk men det var väl meningen för att visa hur livet är där egentligen... Filmen var helt ok, men samtidigt gjorde sättet den filmats på att jag inte berördes på samma sätt av den. Nåja den var bra och jag är glad att jag sett den men har inget behov av att se den igen.


choklad mousse is a killer :-)

MMS

choklad mousse is a killer :-)


suveränt god mat som vanligt :-) d

MMS

suveränt god mat som vanligt :-) det blir till att rulla hem som vanligt!


På väg ut för en middag med vänner

MMS

På väg ut för en middag med vännerna :-)


rent och blänkande

usch va tråkigt det är att städa badrummet men gu så skönt när det är klart och rent & fint

läääänge sen!Min klass i nian... Kan ni lista ut vem jag är? Så svårt är det nog inte tror jag :D

gäspar ett godmorgon

Jag hade gärna sovit liiite längre i morse, eller snarare sovit, och inte vilat... Milla åkte iväg för att jobba på tävlingar som hennes brukshundsklubb håller idag och jag hade lovat att ta lilla lakritstrollet. Men hon tycker matte är bäst i hela världen så när matte åker och bara moster är kvar (en moster som dessutom är tråkig och bara vill sova) så då är det inte kul och jag måste småskälla eller chewbacka-yla (låter ungerfär så, litet dovt gurglande) med jämna mellanrum så moster skulle pyssla om mig istället för att sussa.... SUCK.

Vid 10 gav jag upp och klädde på mig och gick ut med henne ett varv och nu är det frukost framför datorn innan jag ska börja städa lite. Chrille slaggar på min bäddsoffa ikväll så jag ska röja badrummet lite så det är fräscht när han kommer.

min kändiskompis ;)

Nästan iaf hehe Carinne var med på Tvärsnytt i veckan angående att söka eu-bidrag. Klicka på hennes namn för att komma dit!

nya skärmen, älskar den!

MMS

nya skärmen, älskar den. Grymt bra bild :-) datorn börjar snart ha det jag behöver i program-väg men jag gillar fortfarande inte vista. Nåja, ska göra ett allvarligt försök iaf.


Provar...

... att köra utan lösenord en sväng igen :D Ni som känner mig hittar annars lösenord på min msn eller så släng iväg ett mail ifall det är stängt igen sen.

Rockar lite till Sabaton - Ghostdivision på kompisens radio :D

Senaste favoriten: literal video versions

Det här kan man också pyssla med när man inte har nåt att göra ;) Så bra gjort!!


chrille hälsar på!

MMS

chrille hälsar på!


student i örebro

MMS

student i örebro


Röstningshjälp behövs!

Bandet Par i Pop är med i en tävling med sin låt Julia.
Hjälp till att rösta på dom! Just nu finns dom under "senast upplagda"


alliance francaise hade en föreläs

MMS

alliance francaise hade en föreläsning idag om en resa med liten båt från alaska till grönland. Vackra bilder och intressant även om jag var lite trött i huvudet och hade svårt att orka hänga med i franskan ibland :-)


marknadsafton i örebro

MMS

marknadsafton i örebro


min nya kärlek!

MMS

min nya kärlek!


Nyklippt :-)

MMS

Nyklippt :-)


snacka om udda grejer...


Nu ska ni få lära er om humor


Snubblade över en hundutställning/tävling :D


Älskar mina Voxettor!

Idag hade vi sommar avslutning hemma hos Maria S ute i Lillån. Jättemysigt var det och vädret var strålande (nästan FÖR varmt men det säger vi inte för jag ska inte klaga nu när vädret är underbart!). Nu har vi alltså sommaruppehåll och jag saknar redan repetitionerna... Tur att Annas stämfiler finns så man kan skråla med i dom när man får för mkt abstinens, eller så slår man igång videon till nån av konserterna, det funkar också att skråla med i :D

Jag ska som sommarprojekt försöka lära mig editera lite och fixa småklipp i pinnacle. Wish me luck :D (typiskt ett av mina små projekt, lär se till att dom blir av nån gång också då och då inte bara på idé stadiet!). Sen ska jag ju fixa bildgalleriet till voxette.se, hm, bör fixa till min egen sida också, den är tämligen icke existerande hehe, nåja snart är det lov ;)

Tjingeling och skrål på er!

Grönt är skönt och jag är inte alls tröt

MMS

Grönt är skönt och jag är inte alls trött! Naturligtvis är jag det. Somnade sent igår, det är varmt ute och jag har just slappnat av med massage. Gudomligt skönt! En säng är det enda som saknas men jag ska på avslutning med kören så det får jag överleva utan. :-)