Gott Nytt År!

Tjoho!
Ute i sista minuten som vanligt men what the heck... Ska över till systeryster med sambo, hundar och vän för en mumsig middag och trevligt sällskap, plus skumpan såklart! Ser fram emot det och ska strax kasta mig in i duschen för att göra mig i ordning. Undras vad jag ska ha på mig?! nåja, funderar på det då...

Har annars haft en lugn och skön dag med mycket surfning, läsning och allmän vila. Sovmorgnar är underbara också!
Got to run men HAPPY NEW YEAR till er alla!
kram
Tina

Grådaskig dag

Kl 5 i morse vad ljudboken klar så då somnade jag vilket gjorde att jag sov tills klockan ringde vid 12. Tänkte att dygnet är nog omvridet som det är så det va bäst att ställa klockan iaf.

Slösurfade lite innan jag återvände till sängen för en sliskig kärleksroman. Funkar alltid som slöläsning :D Sen messade Anne att hon kommit till stan och undrade om vi skulle fika. Jag hakade direkt på. Tur det, annars hade jag nog inte tagit mig utomhus idag. Regnigt och tråkigt som det var tog jag bussen istället för cykeln... nån måtta får det va!

Började lite på en ny ljudbok på väg upp på stan. Magdalena Graafs "Det ska bli ett sant nöje att döda dig". Den verkade helt ok faktiskt av det lilla jag hört hittills. Det är ju normalt en bok jag automatiskt dömer ut lite så jag hoppas jag har fel och att det faktiskt är intressant att läsa (jaja, LYSSNA) om henne.

Det kändes som om Anne och jag träffades förra veckan, fast vi inte setts sen i påskas när hon åkte hem. Hon har nu fått två engelskklasser (typ en sjua och en nia, sjuan är nybörjar på engelska) och jobbar typ som teacher assistant, fast hon har klasserna själv. Nu innan jul gjorde hon provet man måste göra för att få läsa pedagogiken och bli officiell lärare. (Först måste man läsa ämnet, sen måste man skaffa sig en tjänst och SEN får man söka in till pedagogikstudierna genom ett ansökningsprov som tydligen är rätt svårt med både muntliga och skriftliga delar i dels ämnet men framförallt även i franska och tyska och typ samhällskunskap om Luxembourg). Nåja. Nu under hösten när hon jobbat på första nivån har hon fått typ samma som mig i lön. Nu när hon kom in på utbildningen läser hon samtidigt som hon har sina två klasser och får typ 3000euro i lön EFTER skatt.... och sen när hon väl är färdig får hon ännu högre lön... jag tror jag ska flytta till Luxembourg....

Nåja, det var kul att prata skola, skolsystem och uppdatera sig om vad som hänt sen sist. Vi fikade på Hälls och hade himlans trevligt! Vi ska ses lite mer innan hon åker hem nästa fredag igen.

Efteråt rörde jag mig hem och tänkte skrota lite allmänt hemma men fastnade med att redigera om storleken på foton och uppdatera min fotosida lite. Har en hel del kvar att lägga upp där men orkade inga fler nu. Kan ni adressen dit så tipsar jag om att kolla. Blir naturligtvis en massa Smillabilder, julkort och så har jag uppdaterat resedelen så foton från Bryssel, Zakopane (Polen, för er som inte visste), London och Rom ligger uppe där plus lite annat blandat såklart.

Nu tänkte jag faktiskt försöka krypa till kojs innan den blir allt för sent som vanligt ;) Måste bara länka in en Smillabild först. Så här ser man ut när matte tar ifrån en mosters julklappsboll just när moster tar foto ;) hon ser helt galen ut hehe!


Godnatt!

Sayo kan!!

... med lite hjälp såklart! Tack för tipset Zitruz. Fick till ett eget foto överst iaf ;) sen gillar jag dom gröna färgnyanserna i stilmallen i övrigt så dom behåller jag!

Får se om det kommer nåt eget foto på mig eller inte. Dom av er som känner mig vet min andra sida med foton och har kanske hittat hit från den men i övrigt får jag se vad jag känner för här. Det kommer helt enkelt att visa sig. Tills dess ligger ett sött lejon från Borås djurpark som presbild.

 
hm, ska bara lista ut hur jag gör för att lägga bilderna så som jag vill ha dom i texten... eller så får det ligga sådär för tillfället iaf... =D

Det har annars varit en helt vanlig dag. Är besatt av en ljudbok för närvarande. Jag lyssnar på den hela nätterna och kan inte stänga av. Snart är jag dock färdig med den som tur var så man kan få vanlig rytm igen. Boken är Elisabeth Moons Sagan om Paksenarrion. För recension se: http://www.catahya.net/litteratur/recensioner.asp?id=447 Jag har böckerna och läste dom för ett par år sen men lyssnar om på dom nu som ljudbok. Recensionen är kanske lite hård angående slutet på boken men det finns viss sanning i det. Dock är den väl värd att läsa/lyssna på för er som gillar sånt!

Höll på att försova mig imorse eftersom jag somnade sent och fick stressa upp på stan för en lunch med Kattis. Vi testade lite spett på Hellas och det var helt ok. Jag har ett häfte med restaurangchansen vilket gjorde att vi åt två för en så det blev prisvärt också. Alltid trevligt med lite sånt babbel!

Väl hemma igen så är fördelen med ljudbok att jag inte riktigt kan surfa samtidigt som jag lyssnar, vilket gjorde att jag ställde mig och diskade istället (välbehövligt!). Nu ligger den på laddning inför nattpasset så då kan jag pyssla lite med sånt här istället!

Misstänker att Anne kommer hit från Luxembourg idag men jag har inte hört nåt än. Hoppas på en fika på stan imorrn!  Det ska bli spännande att se hur hon haft det sen sist! Ska nog messa Therese också. Hon verkade också fikasugen nu när man är tillbaks i stan efter julhelgen!
Ser ut att bli en trevlig dag imorrn också!
Tjingeling på er!

Nån gång måste ju vara den första

Hej hej hallå!
Okej, jag har också börjat blogga... eller visstja det hade jag testat lite redan innan på min fotosida. Fast jag hade en tanke då om att jag skulle köra den på engelska för att vännerna utomlands skulle kunna läsa också. Nåja, får se om jag kör den lite blandad ibland.

Bloggen jag körde från början kändes bökig så jag testar den här istället för att se om den får mig att skriva lite oftare. Det lär visa sig helt enkelt!

Nu ska jag bara lista ut hur jag designar den lite bättre ;)
Ciao!
God Jul
God Jul i efterskott!