Generationer

Systerdotter Alva fick stavar i sin egen storlek. Gammelmorfar gjorde såklart direkt ett par åt henne.

Lycklig tös gick såklart direkt på stav-promenad med mormor och gammelmormor.


Motigt

Jag har veckans andra "fastedag" idag. Lite segt är det. Förmiddagen var lugn men nu efter lunch suger det i magen. Jag tog en ren knäckemacka och knaprade gurka för att få lite i magen men den skriker efter mer. Åt en del igår också, framförallt lakrits så jag får skylla mig själv.

Det är skönt att känna att jag är peppad för det och då går det att bita ihop.


Stavgång, eller hur många varv...

När gamommo och gamoffa kom tillbaks från en promenad med stavar ville såklart Alvisen prova så hon knatade på runt gamommos hus med gamoffa i släptåg.

Det blev i slutändan tio varv. Fyra med gamoffa och sex med mommo, som fick ta över. De sista varven utan stavar och bara springande.

Det väcker många barndomsminnen. Utmaningen för mig som barn var att försöka springa fler varv runt huset än morbror Ralf klarat som barn. Jag ser historien upprepa sig, med nystart nu! Go Alva!!


Nystart

Förhoppningsvis kommer jag igång lite mer i sommar och lyckas bli av med lite dödvikt. Jag ska prova 5-2 som är lite "inne" nu. Då äter man relativt vanligt fem dar och "fastar" två dar. Fast man får äta 600 kalorier på fastedagarna. Min förhoppning är att känna mig piggare och att lyckas få ner portionsstorlekarna något för jag äter för mkt i nuläget.

Jag använde aftonbladets viktklubb som hjälp tänkte jag så får vi se vart jag landar. Allt är bättre än nuläget iaf!

Idag var första "fastedagen" och den funkade även om det gick över lite. Jag ser det som en smygstart!


Jobb

Jag hjälpte mormor lite i hantverkslotteriet. Mysigt att stå där och småprata!


Midsommar på hembygdsgården

Alltid bra!


Open Art

Örebro invaderas av konst och I like it!!

Denna kan du både titta på och klättra på. Prima!


Saknad

Jag var 12 när min farmor dog av cancer. Det tog inte ens ett halvår och så var hon bara borta. Otroligt mycket kärlek och fina minnen.

Jag önskar att jag hade fått prata med henne som vuxen och till och med kunna sjunga mer ihop. Jag satt och lyssnade på en kassett inspelning hon gjorde med oss. Både log och grinade åt den.

Många av låtarna var julsånger och dom älskade hon. Ett av mina sista minnen var när jag lussade för henne på lassarettet. Hon log och tårarna rann. Några dar senare dog hon. Jag saknar dig än farmor. ❤


Lycka!

Idag blir en dagstripp till viks. Det betyder en heldag med Alvis och Nonis ❤ Lycka!


Myggjävlar!

Har jag nämnt att myggor gillar mig? ... och jag gillar dom inte... Har ett par såna här nu


Tånagel, omålad

Lyckades på nåt sätt lyfta nageln. Resultatet blev blått. Det var 22 maj... Bilden till höger är idag. Den lär nog lossna snart tyvärr...


Sommar och målade naglar

När jag är ledig brukar jag måla naglar och sånt. Det har jag sällan tid eller ork till när jag jobbar. Nu känns det redan dom lov även om jag teoretiskt jobbar 2 dar till. Jag firade början på lov genom att shoppa tre nya färger. Kul! Denna funkar även om den inte är superhöjdare.


Grattis bästa syster!!

Klart det ska va Camilla idag när min fina syster fyller år!! Love you! ❤


Nya MannekinPis?!

Jag tycker att den är lite provocerande kul när den pissar i Svartån vid slottet, många tycker bara att den är ful. Jag har inte hört nån som är oberörd, mission accompliced!


Open Art

Dax för Open Art att inta Örebro. Jag gillar verkligen det. Det är en konstutställning över hela stan. Några fina, några fula, många knasiga. De får mig att le och titta efter nytt!

På lördag börjar den officiellt men många saker har redan kommit på plats!


Efterrätt!

Jag kan varmt rekommendera deras efterrätt med brule. Den ena är ingefära och den andra citrongräs!


Skolavslutningsfirande!

EastWest Sushi är alltid bäst! Firade sommarlovet igår med bästa mentorskollegan! Lärarna jobbar några dar till men eleverna slutade igår.


Livets läckerheter

Kan ibland vara en dessert på O'Learys. Jag och Kattis var dit på en liten pubsväng/AW (fast jag var ledig idag). Väry najs!


Nostalgi på stan

Snart 20 år sen man tog studenten, galet!!


På hemväg...

... hade jag turen att ha en Starbucks precis bredvid gaten så jag hann med en Mocha!


Avbrott i vardagen

I veckan var jag till Danmark på projektmöte. Skönt att komma iväg ibland och det är alltid kul att träffa kollegor från andra länder!