I've survived! ;)

Första veckan med elever överlevd ;) Inte så svårt faktiskt hehe! Det har varit schemabrytande hela första veckan och våra elever har slutat ett nästan varje dag. Klassen verkar må bra och våra 2 nya elever har landat och verkar smälta in fin i gruppen så det känns jättebra!

I torsdags var vi upp med hela 4-6 till Blankhult och vandrade därifrån till Tomasboda och sen till Blackstahyttan och sen åkte vi hem. Kanonfint väder hade vi och eleverna skötte sig bra och det var bra miner hela tiden. Blåbär fanns det i massor och ungarna var nästan helt blåa i ansiktet och på händerna. Kul att se att dom trivs när vi är ute sådär. Dom behöver det verkligen (och fröken med, lat som hon är!).

I onsdags blev det en tripp till mc-fiket igen och strålande väder även då. Troligen slog dom nog säsongsrekord för jag har iaf aldrig sett så många cyklar där tidigare. =) Riktigt kul att se!

Vädret verkar hålla i sig iaf och solen lyser ute. Vi har haft en lugn och skön morgon. Skönt att inte behöva stressa. Jag klippte gräsmattan av bara farten när jag ändå plockade ihop lite rabarber åt Kattis. Vi har nyss varit där och fikat och Linus ungar fick lite födelsedagspresenter. Den yngsta har just fyllt 6 och den äldsta fyller 8 nu i september så då var det enklast för oss att fira dom lite ändå. En klassisk sagobok, en målarbok med troll och en zoo-godispåse med matchande pennor-sudd-linjal-pennvässare. Litet men uppskattat verkar det som!
 Mumsigt hembakat fika fick vi också. YUMMY! Önskar verkligen att jag kom igång och bakade igen men men det visar sig!

Nåja, dax att åka hemåt till mig (hos Kenneth för tillfället).
Tjilivipp!

sköna söndag

En lugn och trevlig söndag blev det idag! Sov till halv tio och så blev det frukost med älsklingen som väckte mig när han kom hem (han blev inkallad på jour på jobbet sex imorse...).

Eftersom vädret var fint så beslutade vi oss för att ta en mc tur. Vi åkte först ut till Segelflygklubben
http://www.orebrosegel.dk/ eftersom dom hade segelflygdag idag. Fint väder och perfekt för en fika där ute i solen och babbla lite med Aino och Lennarth (Aino är min kollega som alltid tipsar mig om när flygdagarna är). Idag skulle dock varken jag eller Kenneth flyga men trevligt var det ändå att titta på planen och fika lite.

Sen svängde vi förbi Janis på väg hem eftersom en gemensam vän från Kanada var där på besök. Christina bodde i Janis korridor när hon var här och jobbade på Eriksson 1998. Tiden går verkligen fort! Nu var hon och hennes kille här och reste lite så självklart ville vi säga hej. Vi bestämde oss för att försöka ses på nån uteservering den här veckan innan hon åker hemåt igen.

Kenneth och jag fortsatte iväg på mc'n. En sväng på småvägar bortåt Ekeby-Almby och lite sånt. Jättemysigt att bara åka lite och upptäcka nya vägar. Mitt i skogen hittade vi Sveriges femte största gran. Den hade tydligen varit ett landmärke för båtar som åkte förbi på Hjälmaren. Nu fanns bara stubben kvar och över den hade dom byggt ett litet tak och så låg två stockar från botten av granen också under taket. Lite småkul kuriosa och det funkade finfint att ta en pisspaus i skogen bredvid också!

När vi kom hem hann vi lagom se klart The Bourne Identity http://former.imdb.com/title/tt0258463/ . Den var riktigt bra faktiskt. Ska se fortsättningen ikväll om Kenneth inte kommer hem försent (inkallad på jobb igen). Sen hann vi fixa klart maten tills syrran, Jörgen och vovvarna dök upp. En suverän köttgryta à la Kenneth. MUMS! Precis när alla hunnit ta mat och vi ska börja till att äta ringde jobbet... han fick slänga i sig maten och rusa direkt. Stackarn! Tur att beredskapsveckorna inte är så ofta!

Sammanfattningsvis har det varit en riktigt lugn och skön dag helt enkelt! Bra laddning inför morgondagen då eleverna kommer instormandes ;)
Ciao!

flyga, flög, flugit

precis så gör tiden... för mig iaf. Jag sitter väldigt sällan vid datorn numera och det har till följd att jag inte har redigerat bilderna från Barcelona, Luxemburg eller nåt annat jag gjort i sommar. Nån gång sker väl det med, men nu när jobbet är igång igen är det dax att bli realist och säga att det kommer när det kommer... Tidsoptimisten inom mig försöker jag jobba bort eftersom det blir ett misslyckande att hela tiden vara sen med sånt jag skulle vilja ha gjort.

I övrigt är allt finfint här. Kenneth bor hos mig i princip, vilket han mer eller mindre gjort sen vi började träffas. Det känns verkligen helt underbart och SÅ rätt! VI är i hans lägenhet då och då. Han flyttade ifrån sin källarvåning utan fönster men dessvärre behöver hela nya lägenheten egentligen tapetseras om, något som bovärden tyvärr inte kan göra förrän i höst.

Vi har turistat lite i sommar också ;) För några veckor sen var det en sån där underbar sommarkväll så vi kände att vi ville ut lite. Vi packade en picknick (matjesill, färskpotatis, gräddfil med gräslök och lite sallad) och sen åkte vi till Kvarntorpshögen. http://kph.kumla.com/ Där bredde vi ut vår filt och satt och åt gott medan solen sakta gick ner. Det var otroligt mysigt och en mycket vacker solnedgång!



Förra helgen tog vi en tripp till Göteborg, bodde på hotell och besökte Liseberg ( http://www.liseberg.se/ )samt Universeum ( http://www.universeum.se/ ). På Liseberg fick jag åka det mesta själv eftersom Kenneth så lätt blir illamående av snurrande karuseller men det gick finfint och han vann en massa godis och gosedjur istället ;) Skörden blev en 2kg låda med Kexchoklad, 5 chokladkakor med Plopp, 2 påsar Bilar, en käck väska med olika godispåsar (typ Zoo, PimPim mm), en ask Aladdin, en chipspåse, 4 små gosedjur och en lite större, doftljus i fina färger och säkert nåt mer jag glömt. Kenneth verkar ha lika stor tur som pappa på sånt där! Några av karusellerna jag gillade var Balder (trä-bergbanan), SpinRock och nya attraktionen Uppsvinget, som såg rätt äcklig ut men killade underbart skönt i magen!


I måndags började verkligheten igen då jobbet körde igång. Nu på måndag kommer eleverna och sen är det verkligen back to business. Ska bli kul att träffa ungarna igen och se hur allt rullar den här terminen!
Dax att avrunda lite nu. Vi ska hem till mig och Kenneth, min underbara kock, ska laga köttgryta och så blir det nog en film eller nåt!
Ciao!

mc fika

Ännu en onsdag med en mc-tur till Svartå för kaffe! MUMS och klart trevligt. Tydligen var det säsongsrekord idag, 160 hojar. Vi fick med oss Janis dit ikväll vilket var kul. Storm skulle ha åkt med men hann inte vilket var lite småtrist eftersom vi tänkt provåka hans mc. Nån är köpsugen... undras just vem ;)

Nu blir det slösoftande med FRIENDS :D underbart med nån som gillar den serien lika mkt som mig. Vi har kollat igenom till säsong 8 nu hehe snart slut ju! *ångest*

foton från Barcelona och Luxemburg kommer snaaaaart, promise!