Andreas Roman - Trilogin om drakväktarna

Läs mer om författaren och hans böcker på hans hemsida.

Del 1 Drakväktare
När skymningen sänker sig över Asharien rusar en ensam man genom skogen. Han är livrädd och jagad av onda män som har hans familj fången. Men han är beredd att offra sitt liv för att de ska återfå sin frihet.

Någonstans i en glänta sjunker en ung kvinna förtvivlat ner på knä. Hennes brors liv rinner ut i jorden och hon kan bara uppgivet se på när hans livsgnista långsamt slocknar.

I skogen finns också en liten trupp legosoldater. De är hyrda av en kvinna som söker efter ett tempel, sista delen i en plan som nu närmar sig sin fullbordan. Men tiden är knapp; hon är förföljd och hennes fiender är henne hack i häl.

Del 2 Dräparen
För tusentals år sedan sträckte sig det coloniska imperiet över nästan hela Mundana. De odödliga drakväktarna bar imperiet på sina axlar och de dyrkades som gudarnas sändebud. Nu är det ingen som minns imperiet och allt som återstår är ruiner.

När imperiet föll fick drakväktarna skulden och de jagades av dräparna, en hängiven samling män och kvinnor som med tiden blev övertygade att imperiet kunde resa sig igen och att priset för det var drakväktarnas blod.

Många av drakväktarna är döda nu. De som är kvar är spridda över världen, ständigt på flykt från dräparna som enats och blivit starkare under en ny, målmedveten ledare. Det verkar bara vara en tidsfråga innan den siste väktaren faller.

Del 3 Demonen
Jag ger ingen recension av denna för att inte avslöja för mkt av handlingen...

Serien är bra och jag hade inga problem att fastna i den!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback