Mkt trevlig kväll

dsc00256 (MMS)

Mkt trevlig kväll


Middag på Olearys

dsc00254 (MMS)

Middag på Olearys


tja vad ska man säga?!

Jag vet inte riktigt faktiskt. Jag har varit ute ikväll på Strömpis i regnet. Det var allsång och jag och Kristina var ute och åt en bit mat före och satt sen i regnet och sjöng lite på Strömpis. Oavsett väder så blir jag bara glad av det. Så enkelt är det. Sen var dansgolvet öppet och där häckade vi resten av kvällen med en kavalkad av underbara gamla åttio-nittotalslåtar! Sllt från Erasure till Sabrina och Sandra :D Grymt kul och man dansade tills svetten lackade. Bara fuldans hela kvällen och ack så kul! (förtydligande: fuldans är när man skiter i hur det ser ut och bara dansar för att det är kul och gärna så fult som möjligt för det är roligare).

Sen pratade jag lite kort i telefon med en gammal bekant från studenttiden. Mkt roligt och väckte många gamla roliga minnen :D Facebook är definitivt inte helt fel när det gäller att få kontakt med folk ibland!
Nej, man kanske borde sova?! eller nåt... ;)

Imorrn är det middag ute med Kattis, ska bli kul!

Fy bubblans vilket väder. Regnet öser ne...

Fy bubblans vilket väder. Regnet öser ner. Jag tyckte att jag var snart i mitt val av sandaler idag men tänkte inte på att när man blir blöt så halkar man bara runt i skorna och kan knappt gå. Suck! Jag lunchade med Milla och Jonas idag och träffade sen Kattis och Hugo för en fika. Klart trevligt när vädret är som det är. Fick ändan ur och tog mig till polisen för att fixa nytt pass trots att promenaden i regnet inte var nån höjdare i sandalerna. Skönt att ha det gjort iaf eftersom jag inte kan fixa visum till Indien förrän passet är bytt. Nu är jag på bussen för en tripp ut till Milla och gosa lite vovve :-)


Hugo gillar Muminboken :-)

dsc00250 (MMS)

Hugo gillar Muminboken :-)


Allsång på Strömpis

Tydligen har dom filmat lite från en av kvällarna på Strömpis och det var när jag och Ingela var där. Ser ni mig? Grön skjorta har jag som vanligt ;)
Tyvärr ville din inte köra embedded så jag har en vanlig
Youtube-länk

Idag är det fint väder igen :-) och jag är...

Idag är det fint väder igen :-) och jag är redan vaken, Yey! Har tagit en timmes promenad med Kristina. Najs!


Hugo tåget fick han av mig i födelsedagspr...

dsc00249 (MMS)

Hugo tåget fick han av mig i födelsedagspresent förut :-)


Hugo är galen i jordgubbar :-)

dsc00247 (MMS)

Hugo är galen i jordgubbar :-)


Helgot är snart 2 månader och grymt söt! :-)

dsc00244 (MMS)

Helgot är snart 2 månader och grymt söt! :-)


Idag har jag haft en trevlig fika med Åsa ...

dsc00242 (MMS)

Idag har jag haft en trevlig fika med Åsa och hennes lille son Helgot på Gröna Grodan.


En mkt trevlig kväll igår på Strömpis. Ikv...

dsc00305 (MMS)

En mkt trevlig kväll igår på Strömpis. Ikväll är det middag hos Kattis. Vi handlade med mat vilket var mums!


Beatles på Allsång på Strömpis. Kanon kväll!

dsc00239 (MMS)

Beatles på Allsång på Strömpis. Kanon kväll!


Borta bra men hemma bäst, eller vad är d...

Borta bra men hemma bäst, eller vad är det dom säger? Nåja. Jag kan definitivt instämma i att det är skönt att sova i sin egen säng, men där finns också demonerna som får tankarna att snurra så jag undviker att krypa till kojs. Nu lär det dock funka för jag är så trött att jag har svårt att hålla ögonen öppna så natti natti!


I Jönköping och väntar på tåget hem :-) ut...

dsc00235 (MMS)

I Jönköping och väntar på tåget hem :-) utsikt över Vättern.


Ännu en grillkväll i rosengården. Adam spe...

dsc00234 (MMS)

Ännu en grillkväll i rosengården. Adam spelar badminton, Hanna plockar hallon, jag grillar kyckling och Cicci förbereder resten av maten. Idylliskt!


Kalmar i annat ljus

dsc00085 (MMS)

Kalmar i annat ljus


Det ena fönstret i gästrummet där jag sove...

dsc00230 (MMS)

Det ena fönstret i gästrummet där jag sover :-)


Grillmästare för kvällen :-)

dsc00222 (MMS)

Grillmästare för kvällen :-)


Sommar i Kalmar

dsc00219 (MMS)

Sommar i Kalmar


Vi har grillat ikväll. Mums!

dsc00213 (MMS)

Vi har grillat ikväll. Mums!


Allvarligt talat, jag är kär i det här hus...

dsc00214 (MMS)

Allvarligt talat, jag är kär i det här huset. Cicci har fixat det så himla fint! Önskar jag hade ett inredningssinne...


Svensk natur är vacker!

dsc00212 (MMS)

Svensk natur är vacker!


Dax för att busa med små troll i rosengård...

dsc00211 (MMS)

Dax för att busa med små troll i rosengården! Jag längtar :-) ska leka med min lilla bil medan jag väntar


Har nyss varit barnvakt åt gudsonen. Det ...

Har nyss varit barnvakt åt gudsonen. Det gick finfint trots att mamma var borta och han var trött :-) nu avrundar vi på en uteservering med lillskrutt krypandes på golvet :-)


Gabriellas sång med helena salo på allsång...

dsc00210 (MMS)

Gabriellas sång med helena salo på allsång på strömpis


Var börjar man?

Jag har suttit och fashinerat kollat lite på Hoarders (handlar om folk som inte kan göra sig av med skräp så deras hem blir helt packat med skräp och dom knappt kan bo där själv ens). Det är fashinerande och jag känner igen mig i det till viss del vilket är lite scary.

Nu är jag inte shopping beroende och jag tycker att det är rätt skönt att slänga skräp och sånt, men det är med att ignorera kaoset runt omkring en för att man inte vet var man ska börja... det känner jag igen :D Har ett allmänt kaos hos mig (och nej, jag vill inte ha hjälp men tack ändå) och jag har tänkt i evigheter att jag ska ta tag i det, men "imorgon" hehe. Nåja, fördelen med att kolla på flamsiga tv-serier i kubik är att den här får det att krypa i mig och jag har börjat rota i nåt hörn här och nåt hörn där vilket känns himla bra :D

Annars har det varit en bra sommar. Jag började lovet med en vecka på Rhodos tillsammans med Kattis och min gudson Hugo. Sol, bad, shopping och lite kultur plus en massa god mat. Precis som det ska vara!

Sen var det midsommar hemma i Viksberg där mormor skrämde oss lite genom att åka på en liten propp så jag och mamma tillbringade större delen av midsommaraftonen med henne på akuten. Som tur var så gick den över snabbt med blodförtunnande och hon är hemma och fit for fight som vanligt :D

Därefter hade jag några dar i Örebro igen innan jag åkte med Milla och Jonas på roadtrip. Först blev det hans stuga i Lakavattnet i Jämtland och därefter åkte vi över till morfars bror i Norråker, Ångermanland (ganska nära varandra så det är smidigt och bra). Vi har kommit på att våra släkter dessutom känner till varandra. Morfar var och fikade hos Jonas gammelfarfar när han var och högg ved där borta och Jonas gammelfarfar var på morfars ena brors bröllop hehe världen är liten ibland...

I söndags kom jag hem till Örebro igen och ska va här resten av sommaren förutom en liten tripp till Småland för att hälsa på Cicci och hennes barn i deras rosenträdgård. Det ska bli riktigt kul eftersom vi inte setts på två-tre år nu. Tiden går snabbt!

Jag är igång med GI och det tuggar på sakta men säkert. Jag har tappat 2 kg än så länge och började strax efter midsommar så det går i lugn takt men det funkar bäst för mig så för annars lägger jag bara på mig det igen sen. Sommarens beroende är avocados och biggaråer (dock inte tillsammans). MUMS!

Jag inser att jag är definitivt över Kenneth, men hans svek kommer att ta längre tid att läka. Mitt förtroende fick sig en rejäl känga eftersom jag så benhårt litat på honom och att sen se att en person har mage att ljuga en rakt upp i ansiktet på det sättet är svårt att ta. Jag kan fortfarande inte förstå hur man kan det.

En snabb resumé eftersom inte alla vet situationen: i slutet på förra sommaren fick jag reda på att Kenneth träffat nån uppe i Hällefors och typ dejtat henne då. Under hösten bearbetade jag det och försökte landa i att min dröm om ett framtida liv inte var realistisk i och med att jag inte kan acceptera otrohet. När jag sen tog steget och vi gjorde slut (gemensamt beslut) strax innan julafton så kändes det riktigt bra och jag kunde gå vidare. Sen fick jag i våras reda på att han typ bott ihop med sitt ex ända sen sommaren 2008... Det var det dubbellivet som jag inte kan acceptera. Jag var så förbannat förstående med att han "gått in i väggen våren 2008" och inte orkade sova hos mig eller vara social i den utsträcking som jag önskade men jag accepterade det eftersom jag älskade honom och ändå trodde att vi kunde få tillbaks det vi hade innan det... Jag saknar inte honom som person, den delen är färdigsörjd, men att jag inte såg det, att jag bara tog och accepterade utan att ifrågasätta.

Ok, jag vet varför, jag ville inte se och jag tror med facit i hand att jag inte hade kunnat gjort på nåt annat sätt för sån är jag, men ändå ploppar saker upp. Vi var ju tamefan på lägenhetsvisning ihop förra våren och då bodde han ihop med henne ju! Hur kan han då gå på en lägenhetsvisning med mig? Nåja. Jag landar mer och mer och oftast är det ingen fara men olika såna saker ploppar upp, jag funderar, vrider och vänder på dom ett tag och lägger tillbaks dom i bakhuvudet och fortsätter med mitt. Jag tänkte bara att nu var det dax att lyfta upp det lite mer till ytan en sväng för ju mer jag kan göra det, desto mer kanske jag kan få mitt självförtroende tillbaks?!

Ikväll ska jag ut och ta ett glas vin med en kollega och det ska bli riktigt najs. Sommarens motto är att njuta av livet och det har faktiskt funkat riktigt bra och trots att jag skrev mkt negativa tankar nyss så är det bara såna som kommer upp vid blåa tillfällen och dom blir färre och färre som tur är.

Jag har passat på att ta igen resandet jag inte gjort när jag var ihop med Kenneth och nu har jag slutat vänta. Det har varit en kick. Jag var en långweekend till Frankfurt i maj och sen var det Rhodos nu i somras och jag har bokat 10 dar i Indien sen i höst så det ska bli grymt kul! Längtar redan!! Är lite sugen på en sväng till Egypten i vår men vi får sen vad det blir!
Ciao!

Hm ibland är det tur för omgivningen att...

Hm ibland är det tur för omgivningen att man är singel :-) har nog för många körsbär jäsande i magen :-) men gott är det! Annars har det varit ännu en lugn dag som började med en timmes promenad imorse med mitt dragplåster Kristina. Riktigt skönt!


Det blev en timmes promenad igen. Skönt!

dsc00208 (MMS)

Det blev en timmes promenad igen. Skönt!


Badkillen!

dsc00207 (MMS)

Badkillen!


Hugo tyckte födelsedagspresenterna var ok :-)

dsc00206 (MMS)

Hugo tyckte födelsedagspresenterna var ok :-)


Brunch. Har varit däckad pga huvudet men v...

dsc00198 (MMS)

Brunch. Har varit däckad pga huvudet men vaknat till liv nu


Ah vad skönt det är med en riktig dusch!...

Ah vad skönt det är med en riktig dusch! Nog för att sjö/forsen doppen också varit sköna men en vanlig hederlig dusch är bäst! Nu är vi på väg för den sista sträckan hem efter en riktigt skön kväll igår i viks. Päronen åker uppåt på sin semester imorgon (tyvärr hade inte mamma semester tidigare, annars hade dom varit upp med oss) och det är inte utan att tanken på att haka på dom slagit mig. Dessvärre har jag en hel del att fixa hemma så det är bäst att ta tag i det. Men att sitta och kasta lite med pappa (så slipper jag ta av fisken) i fetsjön i solnedgången hade inte varit fel...


Från svälkande väder till stekhett. Snart ...

dsc00197 (MMS)

Från svälkande väder till stekhett. Snart dax för kvällsstopp


Ännu en fin dag

dsc00196 (MMS)

Ännu en fin dag


Mums!

dsc00194 (MMS)

Mums!


Inte så kallt. Blir nog ett dopp

dsc00192 (MMS)

Inte så kallt. Blir nog ett dopp


Storfallet

dsc00187 (MMS)

Storfallet


Vi har en grymt vacker utsikt

dsc00181 (MMS)

Vi har en grymt vacker utsikt


Sötisarna har snott soffan

dsc00179 (MMS)

Sötisarna har snott soffan


Magi, och där ute på sjön finns inga mygg,...

dsc00178 (MMS)

Magi, och där ute på sjön finns inga mygg, till skillnad från här inne på land!


Vi häckar i småstugorna till vänster och r...

dsc00177 (MMS)

Vi häckar i småstugorna till vänster och reservmorfar (hans bror Emil, som pratar, rör sig och ser ut som morfar) bor i stora huset till höger


Trötta trattfian

dsc00175 (MMS)

Trötta trattfian


Storfiskaren

dsc00172 (MMS)

Storfiskaren


Borgahällen

dsc00167 (MMS)

Borgahällen


Glass uppe vid fjällsikten

dsc00165 (MMS)

Glass uppe vid fjällsikten


Lovely! Ja bortsett från myggen den tiden ...

dsc00157 (MMS)

Lovely! Ja bortsett från myggen den tiden sån kvällen (strax efter tio)


Spegel blänk i vattnet vid bryggan :-)

dsc00150 (MMS)

Spegel blänk i vattnet vid bryggan :-)


Många lyckliga nu he he Nona är i extas oc...

dsc00145 (MMS)

Många lyckliga nu he he Nona är i extas och jonas i chock enligt egen utsago


Och det är ju napp varje kast... Jonas had...

dsc00144 (MMS)

Och det är ju napp varje kast... Jonas hade varit här typ en kvart när han hittade bryggan :-)


Äntligen :-)

dsc00143 (MMS)

Äntligen :-)


Lunch paus :-)

dsc00142 (MMS)

Lunch paus :-)


Ligger jättefint vid vattnet. Vi har varit...

dsc00135 (MMS)

Ligger jättefint vid vattnet. Vi har varit vid Jonas farfars fars grav


Vacker natur

dsc00133 (MMS)

Vacker natur


Bara vinden och fåglarna. Underbart

dsc00128 (MMS)

Bara vinden och fåglarna. Underbart


Klockan är tio. Mörkt ute va?

dsc00122 (MMS)

Klockan är tio. Mörkt ute va?


Bästa svågern fixade älgstek och en massa ...

dsc00118 (MMS)

Bästa svågern fixade älgstek och en massa annat gott!


Idag blev det ett dopp. För varmt för att ...

dsc00118 (MMS)

Idag blev det ett dopp. För varmt för att låta bli :-)


Livet är gott här i fören

dsc00103 (MMS)

Livet är gott här i fören


Fridfullt

dsc00099 (MMS)

Fridfullt


Mums! Hoppas vi i alla fall

dsc00093 (MMS)

Mums! Hoppas vi i alla fall


Svensk sommar

dsc00085 (MMS)

Svensk sommar


Dax för nät

dsc00083 (MMS)

Dax för nät


Underbart

dsc00079 (MMS)

Underbart


Kvällspromenad för att lägga nät

dsc00075 (MMS)

Kvällspromenad för att lägga nät


Dax för en utflykt med trattfia och lakrit...

dsc00073 (MMS)

Dax för en utflykt med trattfia och lakritstrollet :-) synd att man inte hann med en lunch eller nåt innan ;)


Och förbi här. Var ute en och en halv timm...

dsc00072 (MMS)

Och förbi här. Var ute en och en halv timme. Börjar få skavsår


Idag gick jag och kristina förbi här på pr...

dsc00071 (MMS)

Idag gick jag och kristina förbi här på promenaden


Det finns alldeles för många frågor utan s...

Det finns alldeles för många frågor utan svar. Dax att försöka sova och låta huvudet vila så jag vaknar imorgon också. Promenad planerad igen :-)


Jag och kristina var mkt noga med det när ...

dsc00070 (MMS)

Jag och kristina var mkt noga med det när vi tog en promenad där vid nio i morse. Blev en promenad på 1h och 40 min. Jag kommer inte att kunna röra mig när vi går imorgon samma tid :-)


Kommer att vara död imorgon bitti... Bara ...

Kommer att vara död imorgon bitti... Bara att konstatera.