Ha en bra Valborg!

Hej igen och ja, jag VET att jag varit osynlig i evigheter! :D Kan liksom inte hitta tid till surfning numera, förstår inte aaaalls varför :D

Har varit med Kenneth till hans stuga i trakterna kring Funäsdalen. Vi var där över helgen och har haft det helt underbart mysigt! Får se om det blev några foton så kommer nåt kanske upp här senare... det visar sig.

Allt är iaf bra och jag önskar er en alldeles underbar valborgskväll! Önskar man kunde dela med sig av energin ibland *skickar en tanke och lite energi till den osynliga vännen* KRAM


busy busy

har inte haft tid att skriva helt enkelt! ;) är för kär hehe

uppdatering kommer till helgen hoppas jag. Solen lyser och nu är det dax att jobba *gäääsp*

lycka...

... är att få vakna utsövd, utan väckarklocka, intill älsklingen. Få ligga och mysa på morgonen, inse att det är strålande sol, VARMT och klarblå himmel ute och då fortsätta ut för brunch på stan!

Svårt att fatta att det idag bara är 3 veckor sen vi träffades för första gången IRL.. ibland går det fort, speciellt när det känns underbart *strålar*

Snart kommer Chrille och Nicoletta (se foto, där även Kattis är med) upp en sväng från Borås. Ska bli kul för det var ett tag sen vi sågs. Ikväll blir det middag på Wobbler med dom plus Kattis och Linus för att sen fortsätta hem till Kattis och Linus & bara umgås i lugn och ro. Mysigt!

Ska fortsätta röja lite här hemma så jag inte skrämmer bort dom, eftersom dom såklart slaggar hos mig ikväll.

 

image36

Utflyktsdag

Lite kyligt i luften men soligt och fint var det igår, söndag. Jag och min darling var med Kattis och Linus ut till image31Ormgropen (Öby kulle) och Sörön för att se om det var några ormar som trotsade kylan.

Tyvärr blåste det lite kallt och hade det varit varmare hade det säkert varit fler ormar ute. Vi var där förra året och såg många fler. Några var iaf ute och kurade ihop sig i solen mellan stenarna. Det var hur som helst väldigt mysigt att knata omkring där ute i solen.

Jag har just köpt mig själv en systemkamera i födelsedagspresent och den var kul att få testa då. Naturligtvis var jag inte smart nog att ta med båda objektiven men men, sånt man lär sig framöver :D  Eftersom kvalitén på bilden ändå var bra så gick det utan problem att klippa bilden så den blev mer zoomad :D

image33
Vi kollade sen vid fågeltornet vid Kvismaren (tror jag det heter) och såg lite fågelliv. Troligen mest kanadagäss men det kvittar. Vi hade ingen kikare med oss men det gick bra ändå.image35








Som synes var jag kvick på att fota både det ena och det andra, plus såklart bilder på
Kattis, Linus och även min darling. Ni får dock hålla till tåls med naturbilder här ;)

Efter Ormgropen och fågeltornet fortsatte vi till Sörön där det brukar vara jättefint med blå- och vitsippor i mängder. Det var en del nu men pga kylan och att det nu även var lite molnigt så var blommorna inte heller i sitt esse.


image37Vi överlevde bra ändå och njöt av den medhavda picknicken som Kattis och Linus skämde bort oss med. Jättegod ost och skinksallad med kaffe och kladdkaka till. MUMS!

En bra dag fortsatte över i en mkt trevlig kväll med middag och film. Vetskapen om att man hade ledig måndag var inte heller helt fel ;) Synd om vissa som måste jobba ändå *kram* ;)

Tjingeling!




Hemma hos päronen

Som så brukligt vid påsk så blir det ett besök hemma hos föräldrarna. Frustrerande som nykär men säkerligen nyttigt också... även om jag just nu vill va nån annanstans ;)
image29
Jag, syrran, hennes sambo och vovvisarna åkte upp hit igår. Redan när vi svängde in på grusvägen här nere så började vovvisarna halvt yla och var helt till sig där bak. Märks att dom trivs här! Väl ute blev det ett antal glädjerusningar runt huset och samtidigt försöka hälsa på allt och alla. Man kan inte annat än att bli glad när man ser dom!

Farsan fyllde år och blev överraskad över att vi kom upp en dag tidigare än vi sagt. Blev en trevlig middag och lugn kväll.

Imorse fick jag sms från Elin F som jag känner sen alla danssvängar när man var yngre. Hon var hemma med sin kille och deras lilla söta bebis Edit och undrade om vi skulle ses för en fika på hembygdsgården.
image30
Självklart passade jag på och åkte dit. Vi fick en trevlig fika, pratade minnen, uppdaterade en massa och jag fick gosa lite bebis igen! Det var flera år sen vi sågs sist så det var klart trevligt!!

Är hon inte söt?! :D Vi gick en sväng runt hembygdsgården också och tittade även på kycklingarna i magasinet. Hjortronbakelserna i caféet var lika goda som dom alltid är! Nostalgi!

Exxet var där och fikade med sin kompis också... lite skum känsla för det var nog en tio år sen jag såg honom sist. Definitivt kul att se honom faktiskt även om vi inte pratade nåt utan bara hälsade som hastigast. 

Resten av dagen blir lugn. Ska fika med mormor och morfar nu (föräldrarnas hus är byggt på samma tomt som deras sommarstuga) och sen skulle morbror komma ikväll också så det blir en riktigt trevlig påskmiddag faktiskt. Sen är det lördag och då åker jag hem igen! ;) Längtar!


La Môme - La vie en rose

image25
Igår var jag och Carinne på La Môme, eller La vie en rose, som de döpt den till på bion här i Sverige.

Det blev en trevlig kväll med prat och mat på Bishops före och sen bio. Jag hade lyssnat en hel del på Piafs musik innan för  att känna igen mig lite mer i filmen. Det var nog ett smart val för musiken är så viktig.

Filmen är alltså biografisk och handlar om den franska sångerskan Edith Piaf. Man följer henne från barndomen och tills hon dör 1963, endast 48 år gammal.
image26
Edith levde ett hårt liv, ända från födseln i princip. Hon växte upp i farmoderns bordell och reste sen runt med pappan som var akrobat.  Hon blev upptäckt när hon stod i ett gathörn och sjöng (Depardieu gör rollen som den som upptäcker henne). Det var mycket alkohol och droger under hennes karriär och hon sjunger så länge hon kan stå på benen. Otroligt stark kvinna med ett tragiskt livsöde.

Ett annat par som också såg filmen med oss tyckte den var bra men uppskattade den nog inte lika mkt som jag och Carinne gjorde. De tyckte den hoppade lite mkt mellan början och slutet på hennes liv så det blev rörigt om man inte kände till mer om henne. Personligen gjorde det mig inget, men jag förstår vad dom menar.

image28Tårarna rann vid avslutssången och den ger mig fortfarande rysningar när jag hör den. Vackert filmad och Marion Cotillard som gör rollen som Piaf spelar suveränt bra (se bilden till höger här ovan) och verkar vara ganska lik orginalet (se svartvita bilden till vänster)

Filmen får 4 av 5 i betyg från mig och jag rekommenderar den starkt om man gillar fransk film och fransk chanson!

Kolla filmlänken på
IMDB
Kort fakta om Edith Piaf


Uppdatering

Nu var det längesen jag skrev ett ordentligt vanligt inlägg (tänker då inte på utmaningen igår) så det blir dags att uppdatera lite.

Jag har legat lite lågt i veckan med flit. Det har varit annat att tänka på och jag har mest gått omkring och lett hela tiden, och sms'at en massa :D Dagens fundering som jag hade skrivit i inlägget om
internetträffen vi hade visade sig nämligen stämma. Jag hade inte inbillat mig och han tittade lika mkt på mig som jag på honom *s*. Det var en klar bonus. Det var naturligtvis jättetrevligt att träffa nätfolk man pratar med dagligen men jag hade inte förväntat mig att jag skulle falla för nån av dom! Det är väl som alla säger... när man minst anar det slår blixten till... och det har den definitivt gjort!

I övrigt firade jag som tidigare sagt en finfin födelsedag hos systeryster och i fredags hade vi tjejmiddag hos Carinne. Jättekul att träffa dom igen! Efter Let's dance övergav jag dom för att få mysa lite med K istället :D Som tur var är de förstående ;)

Träffade Carro lite spontant på lördagkvällen och blev väckt av K söndagmorgon. Vi hade en underbar heldag ihop och tog med Marwin (hans Jack Russel och ja, jag körde hundtricket, delvis iaf hehe) för en promenad vid Rynningeviken innan vi fortsatte till påskmarkanden i Wadköping för en fika. Strålande sol och jag gissar att jag strålade lika mkt jag med ;)

Jag fick träffa hans lillebror också. En klart trevlig grabb och tydligen fick jag godkänt betyg jag med ;). Middag på JingJing på kvällen vilket definitivt inte var fel hehe.
image24
Nu njuter jag av en underbar lov-vecka med finfint, soligt väder.

I måndags var jag hem till Jeanettan (kollega) och hennes två barn på lunch. Ungarna är 3 och 5 år och hur söta som helst så jag tror nog jag skaffade mig några nya kompisar där :D

På kvällen var det kör igen. Jag är verkligen glad att jag tog mig i kragen och kom med i kören för jag märker hur mycket jag saknat att sjunga och vilken kick det ger. En gång i veckan känns nästan inte som nog...

Igår tisdag tog jag det mest lugnt hemma, passade på att ta en ordentlig sovmorgon, läste lite, surfade och så åkte jag hem till syrran för en promenad med vovvarna. Vi hittade ett fint grönområde att släppa dem på så de fick rusa av sig lite och till deras lycka fanns det lämpliga pinnar så de hade riktig rejäl dragkamp för första gången! Jättekul att se deras lycka! Kira (till vänster) har varit lite feg på att dra och brukar alltid släppa men här höll dom på och lekte med pinnen riktigt länge och drog båda två, varvat med att de springer en runda bredvid varandra, båda med pinnen i munnen och allt i strålande sol *ler* Det är skönt att vara ledig!

Sen så försöker jag träffa K lite när han inte jobbar också, och däremellan blir det ett antal gulliga sms som bara får mig att fånflina hela tiden.

Jag önskar bara att alla kunde må lika bra som jag, men det gör dom tyvärr inte. Jag har tappat kontakten med S men hoppas vi får upp den igen sen när han mår bättre. Det går upp och ner för två andra vänner också och jag försöker bara skicka en KRAAAM till er!

Ikväll ska jag på La Vie En Rose på bio. Det är filmen om Edith Piaf så jag och Carinne ska såklart gå och vi passar på att ta en middag innan bion också. Har lyssnat på Piaf hela dan igår hehe. Det är skön musik!

Fast just nu snurrar faktiskt Anna-Lotta Larsson. Lugn och skön musik med vackra texter.

Det är sjukt vad bra jag mår! *glad*


PS Jag testad just hur gammal jag var...

***You Are 30 Years Old***


Under 12: You are a kid at heart. You still have an optimistic life view - and you look at the world with awe.

13-19: You are a teenager at heart. You question authority and are still trying to find your place in this world.

20-29: You are a twentysomething at heart. You feel excited about what's to come... love, work, and new experiences.

30-39: You are a thirtysomething at heart. You've had a taste of success and true love, but you want more!

40+: You are a mature adult. You've been through most of the ups and downs of life already. Now you get to sit back and relax.

Testa själv HÄR

DS


TAGEN!

För ett tag sen blev jag tagen av IT-mamman. Har inte haft tid att skriva så mkt så därför har det dröjt lite, men bättre sent än aldrig. Jag har dock haft lite klurigt med att försöka komma på vad jag ska berätta om för underliga/egendomliga saker... börjar undra om jag kanske är så normal så det är onormalt, precis som kompisen sa för tio år sen eller nåt...

Så här är reglerna:
Bloggare som blir ?tagna? ska skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.
Därpå väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn.
Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit ?tagna? och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1.När jag var på en charter till Cypern blev det superförseningar på vägen hem. En dörr på planet strulade så dom tog bort en massa flygstolar och naturligtvis blev det ungdomarna som prioriterades bort. Vi skulle ha åkt hem typ före tolv men fick höra att det skulle bli senare på kvällen istället. Vi fick inte ha kvar rummen så alla grejer lastades på hotellet. Eftersom vi inte visste exakt när vi skulle åka måste man hålla sig i närheten och då jag naturligtvis solat för mkt dan innan gick det inte att ligga vid poolen heller. Vid tiotiden på kvällen fick vi åka nånstans och äta på väg till flyget, sen sov vi på flygplatsen och jag tror vi fick lyfta runt fyra-fem på morgonen. Lagom mosig kom man till Arlanda och väntade på bagaget som aldrig kom... när vi tillsist frågade fick vi svaret att bagaget var i SIBIRIEN! När vi väl konstaterat att det inte var nån doldakameran där var det bara att pallra sig hemåt ändå... fy bubblan vilken resa...

2. Jag hade ett riktigt seriöst förhållande i gymnasiet. Killen i fråga var 4 år äldre och världens goaste men jag kände att det inte funkade och när jag väl var helt säker så gjorde jag slut. Det var precis innan jag tog studenten och nåt av det svåraste jag gjort. Ett par år senare fick jag veta vad han skulle gett mig i studentpresent... Jag hade alltid drömt om att åka till Australien och han hade sparat 70000 för att bjuda mig på en resa till Austrailen. Ingen har nånsin gjort nåt sånt för mig. Grät floder när jag fick veta det. Sen var det säkert bra att jag inte hann få presenten men tanken bakom värmer fortfarande.

3. För riktigt länge sen var jag med i ett band som tävlade i musiktävligen Musik Direkt i Västerås. Needless to say så gick vi inte vidare men kul var det. Vi hette "Haydens" just då och spelade bland annat vår egna låt "Ashes to ashes" *får rysningar fortfarande*

4. Jag gillar att organisera... i mitt förråd finns exempelvis MASSOR av kartonger med böcker. Jag får inte plats med dom uppe helt enkelt. Vad inte alla vet är att alla lådor är katalogiserade samt att alla böcker som finns där nere finns i ett register vilket gör att om jag behöver ha tag på en speciell bok så vet jag exakt vilken låda jag ska leta i. Tog ett tag att göra men det är sanslöst skönt att ha nu efteråt :D

5. Jag klådde min morbrors rekord i hur många varv man orkar springa runt sommarstugan... Bör dock tilläggas att jag inte var speciellt gammal då... minns inte exakt men tror nog det var 100 varv eller nåt sånt... (liten stuga)

6. När jag var runt 16 fick jag (och 2 till jämnåriga) prova att dirigera ett kort stycke med orkestern där vi spelade. Snacka om pirrigt när det var konsert. Hur svårt som helst, tur att orkestern spelade av sig själv :D

Ser man på, jag kom på några saker iaf trots att jag hade hemsk idétorka!
Ni som är sugna på att göra denna, känn er utmanade! Jag kommer inte att namnge några specifika utan känner ni er manade så skriv!