En av de bästa sketcherna!

Vad är nyår utan en klassiker: Grevinnan och Betjänten?!


Jag provade att söka lite på den och hittade lite info på wikipedia. Där upptäckte jag också att vi i Sverige ser den schweiziska versionen av den medan den tyska är vanligast så jag var tvungen att se om det var så mkt skillnad. Sen fanns också en färgversion. Kolla själv och avgör. Jag föredrar iaf de svartvita versionerna och gillar den ovan, troligen eftersom den känns mer "rätt" eftersom man sett den jämt.

Den tyska versionen av Grevinnan och betjänten: Del 1 och del 2.
Färgversionen, kolla här: del 1 och del 2.

GOTT NYTT ÅR 2009!

Sista dagen på det nya året och det har varit en lugn och skön dag. Tyvärr mestadels själv eftersom darlingen är inne på jobbet och sliter. Det är hopplöst när allt brakar under helger när det inte finns folk som kan rycka in. Kenneth var just här på middag och vi fick lite tid ihop (sågs en sväng tidigare idag också) innan han nyss åkte tillbaks med mitt tillstånd ;)

Ledningen har erbjudit dom en rejäl bonus för att jobba ikväll och troligen blir det en bonus i form av en fin resecheck så det är nåt att se fram emot under kommande året. Det gör att kan överleva den trista delen av att fira själv. Som tur är finns det mkt bra film och rödvinet smakar finfint så jag lider inte så mkt faktiskt.

Nyår har aldrig varit nån stor helg för mig för förr när jag pluggade så jobbade jag alltid nyårsafton när jag extraknäckte som croupier. Vi hade riktigt trevliga efterfester då  faktiskt och firade tolvslaget lite senare hehe minns en sen nyårsnatt då vi firade tolvslaget kl 5 på morgonen efter lite alkohol, varma mackor och pokerspel hemma hos en av kollegorna som bodde på storgatan. Idag skulle jag vara helt förstörd hehe, märks att man blivit gammal :D

Fick förresten ett jättefint mms av en kompis igår som berörde mig en hel del. Kan inte lägga upp det men KRAM till dig som skickade det och vi ses på fredag för att fixa mer med korten!!

Nåja, jag vill i alla fall önska alla en fin kväll och ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Må 2009 ha många fina saker i beredskap för oss alla och jag hoppas darlingens profetia om nästa nyår stämmer! KRAAAAM!


berörd

Ibland är det nyttigt att få perspektiv på livet. Surfade förbi Vimmelmammans blogg nu under julhelgen och fastnade. Läs gärna själv. Hon är småbarnsmamma och cancersjuk.

Livet är tufft för många och det ger verkligen perspektiv på att försöka leva mer i nuet och njuta av dagen. Inte alltid så lätt kanske men man får försöka. Idag har jag lyckats bättre än de 2 dagarna innan iaf ;) och nej, jag har inte tagit mig ut i köket än, fastnade i bloggvärlden *poof*

dejtat tvsoffan ett par dar :D

Urk vad jag fastnade i tv-soffan nu de senaste 2 dagarna. Så himla svårt att bryta ibland och jag bara tvärfastnade. Det är så tydligt en flykt men ibland måste jag bara göra det. För många måsten som snurrar och då stänger jag bara av. Kanske inte bästa sättet men så länge det inte varar för länge är det ingen fara.

Sen fattar jag inte att jag automatiskt ställer om dygnet, jag kan liksom inte somna före 2... sjukt! Däremot har jag tagit mig upp senast 10 iaf, alltid nåt.
Idag var jag vaken från 9 tiden! :D

matdax, klottrar nog mer om dan senare!

urk

Ingen bra dag idag, går tillbaks till sängen och drar täcket över mig.

Dagens musiktips: Josh Groban


familjen

Jag har tur, jag har nog världens bästa familj! Nu är Kenneth inte där men han är självklart med i det hela som min nya familj ;) här är dagens fotoskörd på temat familj. Vi åt mängder hos mormor och morfar i deras sommarstuga och som vanligt hann jag med en tupplur på soffan innan det blev Canasta. Dessvärre vann herrarna den här gången men det kan jag överleva ;)

   

mer mat...

Idag flyttade vi oss till grannhuset och moffade mer mat. Gott som sjutton men urk vad mätt man blir. Skönt att bara kunna softa. Nu har jag parkerat mig i ett hörn av soffan och de andra sitter och babblar runt omkring mig med elden sprakandes från öppen spisen. Mysigt!

Tidigare idag var jag förbi Stefan och tog en fika. Mkt trevligt! Min stackars Kenneth var inne på jobbet 6 imorse. Magen har strulat som sjutton för honom, jag hoppas verkligen han bli av med det snart. *kysser bort det onda (försöker iaf)*

God *burp* juuul!

En skön sovmorron är finfint att börja julafton med! Annars så var det en lugn förmiddag med den sedvanliga lunchen som började 13.00. Då kom mormor, morfar och min morbror Ralf över och käkade. Dom tillbringar julhelgen i sin sommarstuga som ligger på samma tomt som mina föräldrars hus. Päronen bor året runt i ett sommarstugeområde och det är mysigt att fira jul där nära skogen. Dessutom är det lite mer snö än inne i stan.


I Örebro var det ingen snö men när jag kom hit igår var det vitt ute! Hård och kall is-snö men dock snö och ca 5 cm också. Inatt föll dessutom ett tunt snölager så det var lite julstämning iaf!




Julmaten var lika god som alltid och jag höll på att somna vid bordet redan innan de andra huggit in på lutfisken. Den fick absolut inte plats i min mage så jag kraschade på soffan och sov lite framför Kalle. Som tur är kan man hela så det är riktigt skönt att ta en tupplur då :D Jag vaknade till lagom till de nya klippen och så såg vi Kan du vissla Johanna med mig halvbölande till den som vanligt. Blödig som få *suckar*...



Vi skulle egentligen inte ha några julklappar men helt utan blev vi inte. Jag fick en chokladask, ett bokmärke av trä, en musmatta och lite pengar. Vi har gulliga päron, morföräldrar och morbror! Vi gav dom lite donationer som en gris till en familj i Guatemala, en grönsaksträdgård till en annan familj och kycklingar till nån skola så såna presenter fick dom av mig och syrran. Prylar har dom till förbannelse ändå ;)

 

Darlingen min har jobbat större delen av dan idag. Jag saknade honom. Hoppas vi kan fira ihop nästa jul. Nu är det dax att sussa för en ny dag med mer mat imorgon. Denna gång hos Mormor och Morfar i stugan bredvid ;)

God Juuuuul!

Klockan är över midnatt så jag passar på att lägga in en julhälsning! Jag önskar er alla en riktigt fin jul med familj och vänner nära! Själv har jag kramat min älskling idag en sväng innan jag åkte hem till Fagersta. Jag liftade med min morbror Ralf och kom hem lagom till uppesittarkvällen. Vi fastnade i backen på väg upp... rena isgatan! Här är det iaf vitt på marken till viss del men tyvärr bara is av det, men det ser vitt ut iaf...

Imorrn blir det moffa mat! Ska bli mumsigt och jag hoppas att älskligen har möjlighet att slippa jobbet och komma upp och äta med oss iaf, fast det är inte säkert tyvärr och hans mage kan också strejka. Jag vet att han sörjer att inte kunna äta tex Jansson men med hans gallsten så är det ingen höjdare tydligen. Jag kan förstå att han lider av det. Jag ska moffa MASSOR istället för honom ;)

God Julkramar till er alla!

Ibland fastnar man

och av nån anledning har jag fastnat för den här sången. Imogen Heap - Hide and seek


nästa klipp


jullooooooooooov!!

Det är efterlängtat :D Kommer nog inte riktigt att fatta det förrän imorrn när jag får sova istället för att gå upp och jobba!

Annars är det lugnt. Har haft en skön dag med brunch imorse på java och annars bara softa hemma. Ett långt och skönt bad (somnade så gissa om jag var skrynklig hehe) och lite sånt bara.

Hittade lite klipp från Par i Pops spelning på tvärsnytt den 3 december! Enjoy!


tredje advent

Det är det iaf om en kvart ungefär... tiden går fort som alltid!

Kenneth har konstant ont och jag bara önskar att dom ville operera honom nångång så han blir av med smärtan, det är hemskt att inte kunna göra nåt! Jag skulle inte bli förvånad om han helt plötsligt är gul i ansiktet pga att gallblåsan spruckit för honom...

Idag har jag varit med Milla till Hällefors och hämtat grejer på Hundcampus. Det blev en ganska mysig tur i ett snöigt landskap. Synd att vi kom iväg lite sent så ljuset inte var så bra. Det hade varit kul att filma hundarna lite ute i snön men det blir fler gånger!

Jag bestämde mig igår kväll för att inte ställa klockan utan sova tills jag vaknade... somnade vid 12 igår och vaknade 11.45 hm, jag tror att jag var lite trött... Det märks att det är betygstider och avslut på allt för jag är igång som sjutton och jobbar för mycket som vanligt. Inte så konstigt att man däckar då iof.

Jag ska nog sova snart nu med så jag vaknar i vettig tid imorgon (före 12!).
Tjingeling! :D

julmarknad

Idag har det varit julmarknad med KFUM i Betelkyrkan och vår kör var där och sålde bröd och hade en julkonsert tillsammans med manskören. Jag var där strax innan 10 och lämnade knäcken jag gjort och sen joinade jag några voxettor för brunch på Java. MUMS! Sen var det samling och uppsjungning innan själva konserten var kl 12.

Det gick riktigt bra även om jag var grymt nervös på Silent Night där jag är en av 4 som sjunger solodelen (vi fyra sjöng samma stämma ihop alltså, så jag var inte själv på nåt) men bara att stå där framme framför kören blir pirrigare men det gick nog bra även om jag knappt minns nåt. Nästan som en miniblackout hehe.

Jag sålde sen fikabröd 13.30 och så packade vi ihop 14 och slutade. Jag köpte med mig lite gott fika hem och vann faktiskt ett stort pepparkakshjärta med glasyr i ett av lotterierna :D

På väg till bussen sprang jag på Kattis och Linus som hade varit och lyssnat på oss fast dom kom sent och stod bakom oss nästan för kyrkan var full. Jättekul att få lite feedback på hur det lät också :D Stackars Kenneth är fortfarande inte frisk så han var hemma och vilade och Milla hade sin första analyshund på företaget så hon kunde inte heller komma.

Nu har det bara varit en lugn och skön kväll. Jag tog till och med en tupplur på soffan innan maten var klar (riktig service att ha kock boende här hehe).

Vi har poppat lite franskt ikväll. Här är Zebda:

adventstider

Det är snart andra advent. 2 veckor kvar till jullovet! Tiden går fort. Det var inte så länge sen det var sommar och skolstart. Scary ibland... Jag börjar inse att det snart gått ett år och tyvärr har inte så mycket hänt under det året som jag önskat. Livet går inte alltid som planerat. Jag vet i alla fall att jag älskar Kenneth över allt annat och sen får resten lösa sig.

Min kära syster yster har däremot inte samma kärleksyra utan har gått ifrån sin sambo Jörgen. I måndags flyttade hon in hos mig lite sådär tillfälligt. Päronen var här en sväng idag och hämtade lite grejer. Hon kommer troligen att bo mer permanent i Fagersta men även häcka hos mig ibland och jag måste erkänna att det är mysigt att ha henne och vovvarna här. Nona och Smilla är överlyckliga när jag kommer hem från jobbet och oftast har syrran lagat mat.

Snacka om bortskämd! :D Stackars Kenneth är däremot inte lika bortskämd. Han har varit sjuk med feber och förkylning i närmare en vecka nu. Undrar nästan om det inte är någon influensa version... Sen har han fått reda på vad hans magsmärtor beror på. Han har haft dom sen i våras och i juli var första gången han var tvungen att uppsöka akuten för det eftersom det gjorde så ont... men inte förrän nu vet han varför. Gallsten... en sten lika stor som gallblåsan så nu är det bara att vänta på operationstid. *kramar om honom* Inte så konstigt att han hade ont!

I övrigt är det mycket Voxette för mig nu. Igår var det luciaträning, idag sjöng vi på Svalan för landstingets ITavdelnings julbord. Det gick rätt bra och det var första gången jag körde julmusiken mer offentligt och det gick hyfsat. Jag har nyss suttit och tragglat lite texter och försökt repa på lite grejer för imorgon sjunger vi igen. Då är det KFUMs julmarknad i Betelkyrkan (bredvid Träffpunkt) och körmedlemmar säljer fikabröd/godis osv mellan 10-14 och kl 12 har vi minikonsert med KFUMs manskör så är ni på stan titta gärna förbi. Jag kan tipsa om att det säljs GOD knäck ;) dax att packetera den nu, tjingeling!