tomt

Jag kom hem nyss efter en fullspäckad dag och det är så tomt. Insåg att Smilla aldrig mer kommer att välkomna mig i dörren och kunde släppa på det och sörja ordentligt. Tidigare idag har jag alltid haft folk runt mig och jag var rädd för att om jag väl började gråta så skulle jag inte kunna sluta. Jag har inte ens kunnat berätta för kollegorna på jobbet (som alltid hör alla hundhistorier annars) för jag har inte ens kunnat nämna det utan att få tårar i ögonen eller jo, två av dom vet, men inte så mkt, bara nämnt kort för jag kan inte ta det mer utan att fasaden rämnar...

Jag kan fortfarande känna känslan av hennes mjuka päls när jag borrade in fingrarna i den och somnade igår eller blicken hon gav mig i morse när hon märkte att moster var lite konstig och var tvungen att gå så fort. Jag ville inte börja störtgrina inför henne så jag klappade bara henne en sista gång och gick. Jag saknar dig redan...


Här är bilderna på Smilla innan jag och Milla var och kollade på henne. Stumpan, så liten hon var då...


Smillisens första dag när hon nervös var hemma hos mig.


Hon va inte så stor då, bara 8 månader och hade redan haft fem hem... inte så konstigt att hon alltid haft stressproblem

Sov gott Smilla och jag hoppas du får rusa runt för fullt var du än är nu.

Sista dagen

Millas älskade vovve Smilla somnar in imorgon lunch. Vi tog ut henne i skogen en sväng ikväll och gav henne ett sista bad (trodde vi, men det visade sig att hon stank som en dypöl så vi fick duscha henne här hemma när vi kom hem). Hon löpte på så ordentligt att hon drog omkull Milla med en snara när hon inte var beredd så nu sitter hon med svullet knä och rejäla blåmärken.

Smilla och Nona har iaf lekt och haft urkul när dom badade och nu ligger dom utslagna här bredvid (Milla övernattar hos mig ibland så dom är här nu eftersom vetrinären är här i stan). Vågar inte tänka på att säga hejdå imorgon bitti, det går inte helt enkelt.

Här är lite av dagens bilder.


Smilla är badvovven medan fega Nona står på stranden. Båda är jätteduktiga på att gå i trapporna. Hittills har vi lyckats hålla masken bra för Smillas skull. Hoppas vi slipper bölandet inför henne imorrn. Nåja, dax att sussa och glömma en tung dag.

Imorgon kanske jag lär mig att tänka först och agera sen, så slipper jag göra fler misstag och såra när det inte är meningen... Förlåt.


försöker att inte tänka

Min stora, svarta älskling somnar in på torsdag. Jag fattar inte hur jag ska kunna krama henne hejdå innan jag går till jobbet på morgonen utan att oroa/stressa henne. Klarar inte av att tänka på det så jag gör allt annat för att slippa.
Jag älskar dig pluttan men vet att du får det bättre så.

The Stockholm Syndrome, part 2

The Daily Show With Jon StewartM - Th 11p / 10c
The Stockholm Syndrome Pt. 2
thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Economic CrisisPolitical Humor

The Stockholm Syndrome, part 1

The Daily Show With Jon StewartM - Th 11p / 10c
The Stockholm Syndrome
thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Economic CrisisPolitical Humor

En frågesport för blondiner...

En blondin var med i en frågesport. Så här gick det...

Hur länge varade 100-åriga kriget??
svarsalternativ: -116 år--99 år--100 år--150 år.
Blondinen använder sin rätt att hoppa över frågan.

I vilket land uppfanns Panama-Hatten??
svarsalternativ: -Brasilien--Chile--Panama--Equador-
Blondinen tar publiken till hjälp.

I vilken månad firar ryssarna Oktober-revolutionen??
svarsalternativ: -Januari--September--Oktober--November.
 Blondinen ringer en vän.

Vad hette Kung George IV??
 svarsalternativ: -Albert--George--Manuel--Jonas.
Blondinen söker svaret på internet.

Från vilket djur har Kanarieöarna fått sitt namn??
svarsalternativ: -Kanariefågeln--Kängurun--Råttan--Sälen.
Nu åkte blondinen ut ur tävlingen.

 PS,,om du har flinat lite när du läst detta, kolla på svaren i kommentarerna till inlägget!



vacker pas de deux!

Australian Ballet Company gör en Pas de Deux på So You Think You Can Dance Australia. Se och njut!


Vårkänslor och lite påsk i Viks

Jag fastnade hemma hos päronen i dag också eftersom tågen inte ville gå på påskdagen. Jag får prova imorrn igen och se om jag kommer hem nån gång hehe.
Nåja vädret var så najs så jag har inte klagat. Det blev en skön stund med familjen i stället. Mormor och morfar har sommarstuga på samma tomt där mina föräldrar numera bor året om. Min morbror Ralf är också här och hälsar på över påsk helgen och syrran bor ju hemma (när hon inte är hos mig i Örebro) så alla var samlade utom min darling som jobbade idag med =(

Jag tog en skön promenad imorse med mamma och hundarna och sen har jag tagit en tupplur i solen i hammocken och gått runt på gården och fotat lite med mobilen (hade inte med systemen hit). Här är resultatet:
1. Smilla hittar en pöl vatten på promenade och kastar sig ner innan jag hinner hindra henne... ni ser vilken lerpöl det var. Hon fick spolas i vattenslangen när hon kom hem och badhund som hon är led hon inte direkt av det hehe
2. Vårsolen lockar ut hund som människa och det blev en fika ute på eftermiddagen. Ni ser hammocken där jag däckade fint. Det var så varmt så jag höll på att smälta bort men jag gav mig inte förrän solen försvann bakom häcken bredvid!
3. Morfar har gjort en bunt smörknivar till Hembygdsgården. Han gör världens bästa smörknivar och dessutom kan man sniffa ihjäl sig på träet när dom är nygjorda. Dessa var av en-trä.
4. Vårtecken i mormors rabatt, ett gäng snödroppar!
5. Vårtecken i däljan också (däljan är ett jättestort dike/dalsänka som vi har längs ena gårdsgränsen. Det rinner en liten bäck längst ner), lite tussilago. Senare är det fullt med vitsippor där också men än hade dom inte kommit hit.
6. Träden börjar sakta få knoppar
7. Mormors påskris (fotat genom köksfönstret hehe)
8. Mormors blomlåda har söta penséer
9. Påskpyntat träd
10. Inzoom på det påskpyntade trädet ;)
11. Flaggdag!
12. Några enstaka tappra blåsippor växer också i däljan!
           

Förnyelse

Grymt skönt att få en frisyr igen, mitt hår växer som ogräs!
Klippte mig i torsdags och så här blev det (inget revolutionerande som ni märker hehe)


the silly olympiad

En Monty Python klassiker :D
 

Glad Påsk!

Jag har varit med Milla i Stockholm idag på den första officiella utställningen med Nona. Hon fick etta i ras men kom bara trea i konkurrens. Uppfödaren Ing-Britt var dock nöjd eftersom  ettan i ras betyder att hon kan avla på henne.

Lagom trött (klockan ringde 4 imorse) åkte vi sen hem till Viksberg för lite påskmiddag med familjen. Mormor och morfar var ute i stugan och morbror Ralf hade kommit hem över påsken som vanligt. Den enda som saknades var min darling Kenneth som var fast på jobbet. Nu har jag ätit alldeles för mycket god mat och även min favorit osttårta som mamma gör (cheesecake) samt fått spela ett parti canasta (tyvärr fick damerna stryk ikväll men det får man ta, jag tror vi vann sist!). Nu är klockan snart 22 och jag är helt slut. Ska krypa till kojs och drömma sött.

Ha en fortsatt skön påsk!

perspektiv

Jag har suttit och läst mig igenom fattigbloggen på aftonbladet. Definitivt intressant läsning som ger perspektiv. Jag är glad att jag har ett bra liv och fast inkomst!

Adam Lambert - Mad world

Dax för lite american idol igen. Den här killen är riktigt bra. Han och Allison är mina favoriter för tillfället.

Tyvärr verkar inte videoklippet ligga ute men njut av sången i alla fall. Uppträdandet var avskalat och bara så bra!

wroooom!

Idag var vi och tittade på en ny hoj! Det blev en Yamaha Yzf 1000 Thunderace -98. Riktigt fin var den. Troligen ska vi ner och hämta den nästa vecka nån gång. Snacka om att Kenneth längtar! :D





man känner igen sig...

Småstadsliv, det går inte att komma ifrån att man känner igen sig ;)

skallebank

riktigt urkigt. Vaknade med skiten imorse, migränvarianten och även om jag numera rör mig runt så är det inte helt borta. Drygt!

Om jag orkar lägger jag upp lite valpbildern senare, vi var och hälsade på 4 ursöta 6-veckors vita dvärgschnauzervalpar igår. Bedårande räcker inte till!