ganska gulligt!

Hittade ett gulligt klipp om kärlek mellan lejon och människa...

gammeldags humor

Det var evigheter sen jag såg filmen Badliv - By the beach av The two Ronnies. Här kommer ett klipp ur den... enkel humor som alltid går hem!


och så var man klarvaken...

Jag väcktes strax efter tre i natt av ett brandlarm... Först fattade jag nog inte att det var det som väckt mig utan jag gick på toa och då nånstans insåg jag att det va nåt som pep. Drog på mig kläder för att lista ut vart det kom från. I trapphuset hördes det att det var i vår port iaf. När jag gick ut på balkongen såg jag inget mer än att det lyste i köket hos grannarna ovanför mig.

Jag hörde en granne som gick och lyssnade i trapphuset så jag gick ut och pratade med honom. Vi kom fram till att det var han ovanför mig (och det var lägenheten under killen som va ute och lyssnade). Vi ringde på men ingen svarade. När vi kollade brevinkastet luktade det inte rök eller nåt.

Vi ringde ändå 112 för säkerhets skull och frågade hur vi skulle göra. Hon som svarade skickade dit brandkåren för att kolla upp det och vi lovade att vänta på dom. Medan vi väntar slutar brandlarmet att tjuta. Vi förklarar läget för brandmännen när dom kommer efter 5-10 minuter. För säkerhets skull kallar de dit securitas och kollar läget även om det verkar lugnt. Ingen öppnade för dom heller nämligen. Jag vet att dom som bor där är hörselskadade så då är det svårt att bedöma om de har läget under kontroll men hade glömt brandlarmet eller vad sjutton som händer.

Brandmännen tror nog inte heller det är nåt och en kille går in för att kolla läget med securitaskillen som kommer och låser upp men han kallar snabbt upp några till för i lägenheten ligger en kille däckad och han har pommes frites i ugnen och plattan är på (ev med stekpanna på men inte lagt i maten där än). Brandlarmet måste ha gett upp pga kassa batterier eller nåt. Fy sjutton, tänk om dom INTE gått in?! Tänk om brandlarmet slagit av innan vi hann ringa?! Hade jag varit själv hade jag säkert väntat lite längre eftersom jag blir så himla osäker när jag är själv.

Nu sitter jag här totalt klarvaken och huvudet bara snurrar med en massa "tänk om"... Jag får väl krypa till sängs och läsa ett par timmar för jag lär definitivt inte somna den närmaste tiden iaf... suck... men attans vad glad jag är att vi ringde!

"man lägger en LAAAARS"

En kompis till mig började göra absurda synonymer för olika uttryck vilket fick mig att tänka på Galenskaparnas sketch där de pratar om olika synonymer för döden. Sökte runt lite och självklart fanns den på youtube :D Insåg att jag kunnat citera nästan hela sketchen Kulturkuben när jag gick i högstadiet eller nåt sånt men har inte hört/sett den sen dess. Definitivt KULT! Här är den:

brunch är mums

Kom ur sängen i tid idag eftersom jag skulle träffa Kattis för brunch på Java kl 10. Perfekt det eftersom jag lätt ställer om dygnet fel annars. Brunchen va lika mumsig som alltid och vi blev kvar till efter tolv nångång och bara babblade :D trevligt!

Nu har jag landat hemma igen och babblat lite med Kenneth, installerat om virusprogrammet och kollar på OS samtidigt. Susanna Kallur sprang nyligen semifinal (eller kanske va en repris men det va idag iaf) och gick lätt vidare så det ska bli kul att se finalen.

Imorrn börjar allvaret igen. Jag har jobbat en vecka nu och det har blivit lite förberedelser. Alltid mycket att göra innan eleverna kommer i början på terminen. Jag räknade ut att jag jobbat 53-54h förra veckan. Ingen bra början så jag måste skärpa mig nu kommande vecka så jag får mer normala tider igen. Jag är iaf peppad och det känns skönt. Ska bli kul att träffa eleverna igen!

Grattis MADONNA - 50 år!

Idag fyller Madonna 50 år och hon ser definitivt inte ut som det. Snacka om att va i form för sin ålder! Dagen till ära poppar jag senaste albumet Hard Candy för fullt.

Dessutom blir det lite fin uppladdning för om lite över en månad ska jag och Carinne till Paris för att se hennes Sticky & Sweet konsert på Stade de France! Det ska bli GRYMT kul!

Vi var ner till Rom för två år sen och såg hennes Confessions on the dancefloor-konsert där och den va jättebra.
Man kan säga vad man vill om henne men hon har en SHOW och när man ser på hennes inflytande sen hennes första platta så är det imponerande!

Här är lite artiklar om födelsedagsbarnet:
"50 inget fult ord", "10 x Madonna som förändrade världen" och "Madonna blir aldrig gammal".

Några av mina egna bilder från Confessions on a dancefloor - Rom, sommaren 2006



gammal favorit

Galenskaparna och After Shave har underbar humor, så enkelt är det! Här är ett av mina favoritklipp: VM i gymnastik!

Grattis morfar Einar, 80 år!

Massor av bamsekramar till morfar som fyller år idag!!


Bilden är från Norråker där morfar är född. I det stora röda huset till höger bor hans bror Emil och när vi hälsar på bor vi i de små stugorna till vänster om det röda huset. Det finns mkt fisk i Fetsjön :D


På tal om OS...

Dagens klipp :D rätt charmigt!


Födelsedagsfirande :D

Imorrn fyller morfar 80 år så jag har landat hemma för att fira lite med familjen. Tyvärr har Kenneth beredskap och kunde inte komma med :(

Kräftskivan hos Carro igår blev riktigt trevlig och vi satt på hennes veranda och mumsade kräftor, snapsade lite och babblade mycket :D Som tur var blev det inte så jättesent men jag va iaf alldeles för trött imorse och tog tåget vid 13 ist för den vid 9 hehe

Nu har jag softat i viks iaf och hunnit med lite hundsök med Milla. Vi tog en hund i taget och gick ut i skogen. Jag gömde mig och hunden fick söka. Jättekul att se hur de olika hundarna sökte av. Lilla Nona fick ju se hela tiden då jag gick iväg och jag satt så jag mer eller mindre syndes hela tiden eftersom hon behöver lära sig. De större hundarna fick gå mer på doftspår eftersom dom inte såg vart jag gick utan syrran distraherade dom och gick iväg lite. Det var iaf jättekul och hundarna var helt lyriska. :D

Nu kom morfar, mormor och morbror Ralf och käket är klart så dax att MOFFA! :D

Vända dygnet

Att det ska vara så svårt att vända om dygnet igen när man börjar jobba... Jag ska börja på måndag och lite lätt ångest är det, just bara för att jag vet hur fort jag kommer upp i snurren igen. Man uppskattar verkligen det lugna tempot när man är ledig. Sen är det bara att försöka se till det positiva som är att träffa kollegor och elever igen :D Undras hur mycket dom växt i år?! Eleverna alltså! Det brukar alltid märkas ordentlig skillnad efter sommaren!

Nåja, ikväll är det annars kräftskiva för tjejerna ute i Carros stuga och imorrn bär det av hemåt för att fira morfar som fyller 80 år på söndag :D Full rulle...

Libera

Jag har fastnat uppe ännu en natt... denna gång blev det sent eftersom jag under ett avsnitt av Last Choir Standing såg ett uppträdande av en grupp pojkar som kallas Libera. Blev tvungen att kolla i genom de flesta youtube klippen med dom. Jag får ståpäls! Döm själva och se vad ni tycker....


Katee & Joshua

Underbart vackert från So you think you can dance season 4 i USA.
Katee och Joshua dansar och koreografen är Tyce Diorio.


Oset-promenad i juli

Milla experimenterar med videokameran (hon kom på efteråt att det fanns nån grej som gjorde att det inte skakade så mycket men men, man måste ju experimentera :D )