naaaaajs!

Tog första doppet idag :D riktigt underbart skönt!

Sen var jag och morfar ute och fiskade. Gött med lite quality time och bara lugn och ro!

Imorrn drar vi hemåt, mer bilder och sånt kommer när jag är hemma!

norråker

De ska va gött o leva, annars kan de kvetta... stämmer bra in idag för det ÄR gott att leva.

Jag sitter på bryggan vid fetsjön i norråker och tittar ut över den spegelblanka sjön. Klockan är kvart i 10 och himlen börjar bli lite rosa-aktig. Otrolgit fridfullt! Mycket trevligt med Lap och nät-uppkoppling hehe.

Vi kom upp sent igår efter en mycket trevlig åktur upp. VI lyssnade på ljudboken mord.net och pausade för lunch hos Maria, Anders och Sebastian i Söderhamn, samt fika (fruktsallad o glass) hos kollegan Ann-Chrfistine i N Sannäs utanför Delsbo. Vi hade otroligt vacker natur på vägen, speciellt i solnedgången. Vi var framme vid halv tolv ungefär igår kväll tror jag. Vi installerade oss rätt snabbt i "trätältet" och packade upp och gjorde oss hemmastadda.

I morse vaknade jag vid 10 tiden och vi har haft en grymt skön dag. Vädret var VARMT och det har varit en del mygg och broms men man överlever. Nu på kvällen dukade vi på bryggan för kvällsmat vid sjutiden. Som ur var så var det nästan  inga mygg eller nåt alls då, nu strax innan 22 har myggen börjat komma så snart är det dax att flytta in även om det är varmt och vackert ute. Sjön är helt spegelblank och de få molnen börjar bli lite rosafärgade.

här är en av bilderna från tidigare idag:
 

Procrastination is the name of the game

Procrastination är ett användbart uttryck jag lärde mig under pluggåret i Kanada 99/00. Det betyder förhala och är alltså allt det man lyckas göra istället för att göra det man borde göra... typ som att jag bara mååååååste skriva ett inlägg här om hur drygt det är att packa istället för att verkligen se till att packningen blir gjord... :D

Drar upp till Saxåmon med syrran och vovvarna imorrn. Det blir en körtripp på ca 75 mil så vi är nog lite mör imorrn kväll... Eftersom vi har vovvarna med så blir det iaf lite stopp på vägen men jag lääääääängtar för det är så avslappnande där uppe. Jag och Milla kommer att slagga i trätältet (en liten träkoja med bara typ sovplats) som har utsikt över sjön. Mormor, morfar, morbror Ralf och mamma är redan där uppe hos Emil och Mary. Emil är morfars bror och Saxåmon där dom bor är där morfar är uppvuxen. Ruinerna av deras gamla stuga ligger typ 500 meter från Emils hus.

När vi var små så åkte vi upp dit varannat år på semester ungefär och Emil var vår reservmorfar eftersom dom är så lika.







Här är några vyer från Saxåmon. Den lilla träkojan är det jag kallar för trätältet där jag och syrran sover :D

Bilderna är från när jag var där sist 2004 (innan dess va jag typ 15 år eller nåt så det går lite tid emellan tyvärr). Kunde jag bara trolla bort mygg, knott och broms skulle jag åka upp på långa retreat mycket oftare :D

Norabesök

I onsdags hoppade jag och Anne på bussen till Nora för att besöka en kollega som vi jobbade mycket med när Anne var språkassistent i vårt arbetslag. Irene bor i Nora och var vår guide denna soliga och fina dag.

Anne och Irene vid torget i Nora

Vi strosade runt torget och de små gatorna med gulliga hus, gick längs sjön och tittade på ångloket och rälsbussen. Sen åkte vi till Pershyttan och åt lunch på restaurangen vid tågvagnarna och sen avslutade vi med Noraglass och svalkade fötterna i sjön innan vi åkte hemåt igen.

Väl hemma blev vi upphämtade av min kollega Elisabeth som bjöd oss på gott fika hemma på hennes veranda. Sen var Anne tvungen att röra sig hemåt för att hinna med kvällens planer med rumskompisen Katarina. Alltid trist att säga hejdå... Tiden går så fort när man ses men jag är säker på att vi kommer att ses igen och då är det lättare att säga hejdå.




En dag på stan...

För en gång skull vaknade jag tidigt idag :D Jag skulle fika med Kattis på Java kl 10. Bra det så man kommer igång! Vi hade en lugn morgon och hon gick hemåt vid 12 tiden och jag träffade Anne för lunch på Gröna Grodan. Mumsiga sallader, bara att konstatera! Sen gick vi neråt Wadköping och sen upp genom slottsparken. Anne har ju inte varit i Sverige och Örebro på sommaren så det var lite annat än vad hon sett förut.

Anne leker turist :D


I Örebro pågår också utställninge Örebro Open Art och den här glas/spegel kyrkan är en del av det tror jag. Fin är den iaf!

När jag kom hem vid fyra-fem tiden idag så han jag knappt sätta mig vid burken förrän kenneth kom förbi på MC. Vi hann med en åktur på Norra  Bro-vägen och en glass i solen. Finfint åkväder idag! Man blir så glad när solen skiner så här!



Besök från Luxembourg!

Kanonkul att träffa Anne från Luxembourg igen! Hon var språkassistent hos mig 05/06 och vi har hållit kontakten sen dess. Hon var här i mellandagarna och nyår 2006 och jag var i Luxembourg förra sommaren och hälsade på. Hon kom idag och vi hann med en fika på stan tillsammans med Katarina som var hennes rumskompis&hyresvärd när hon bodde här. Hon bor där nu i sitt gamla rum, perfekt när hon hälsar på hehe.


Anne när jag hälsade på henne i Luxembourg förra sommaren.

Johan Lippowitz

Helskön snubbe. Han får stå för dagens klipp :D



färgbyte och dans :D

bidde fransk variant på naglarna idag... har fått en kick och målat naglar nu. Det var evigheter sen jag höll på med det sist och nu har jag gjort det ett par gånger i rad hehe :D Får se hur länge jag orkar hålla i det.


I övrigt har jag fastnat i Randy Jackson Presentes Americas Best Dance Crew :D Riktigt bra dansare där med. KUL!

Käkade med Kenneth på Gröna Grodan idag också. Riktigt mumsig mat, börjar helt klart bli ett fan! Idag blev det skaldjurssallad och en chai latte. MUMS!




Sport när den är som bäst!

Lugn dag med sovmorgon till tio tiden. Jag va med syrran ut till Hundklubben och lekte lite med vovvarna i regnet och annars har jag parkerat mig här en sväng :D Fastnade lite på youtube och här kommer ett inlägg med sport när den är som bäst :D



experimenting!

Nu ska vi se om vi lyckas lägga in en video direkt i bloggfönstret, istället för att länka till sidan. Jag provar med dansavsnitt från SYTYCD... :D Det här är Katee och Will i en Pas de Deux



Wow, det gick!!! Fast jag vetefan hur man gör det med tex aftonblandet eller liknande videoklipp... nåja det är en senare fråga hehe

Drömjobb?!

Allvarligt talat, det här vore ett drömjobb. Jag skulle definitivt kunna göra det :D Kolla den här dansande killen.

Ave Maria

Grymt vacker låt och den här dansen från SYTYCD-USA koreograferad av Mia Michaels var bara så vacker!  Har dom tagit bort länken, vilket dom tyvärr ofta gör snabbt, så kan ni söka på SYTYCD Ave Maria eller Mia Michaels eller top 5 girls så hittar ni nog den ändå.

tiden springer iväg :D

Har haft besök av två nätpolare nu torsdag-fredag och det var riktigt kul! Tjejen hade jag träffat förut men inte hennes sambo så det var najs!

I övrigt har det varit fortsatt mycket hundar senaste dagarna och även en hojtur i onsdags :D Askersund och glass är aldrig fel :D

Sov som en gnu inatt... blev lite lite natten innan så det är inte så konstigt. Men det var nästan för mycket för nu har man varit seg hela dan hehe nåja, det vår väl va en sån dag helt enkelt :D


Idag är jag gul-orange :D

ett gott skratt förlänger livet...

Utmaning... Kan du låta bli att le eller skratta när du ser den här?! Jag är övertygad om att vi egentligen skrattar för lite så här har ni nåt att skratta åt, eller med egentligen :D Kolla detta klipp på youtube.


Kalle & Hobbe är också utmärkta att garva åt :D

Uppe igen!

Det var som jag sa igår, jag behövde rensa kanalerna lite och idag är jag back in business igen.

Tog en skön sovmorgon imorse och läste lite i sängen innan jag pallrade mig upp runt 12 tiden. Carro ringde och frågade om jag ville fika med henne och Alice (3år) på stan så jag hakade på direkt. Vi gick lite och kollade och jag hittade två vanliga tröjor på en outlet och köpte lite av Valrhonas årgångschoklad. MUMS! En ruta sånt då och då funkar även med points!

Vi fikade på Wasa och sen gick vi till parken och lekte lite innan jag begav mig hemåt igen. Nu ska jag bara byta om och sen åka på lite fördrink. Carinne fyller 35 år imorgon och då åker hon till Frankrike så vi firar lite mindre nu med middag på
Coco Thai. MUMS!

brak

idag brakade jag, det behövdes nog för att rensa kanalerna lite. Saknar honom och det är förbannat frustreande när folk stressar och man inte kan göra nåt för att hjälpa till. *kramar om*

sex and the city

Idag har det varit en grymt seg dag. Har inte kommit igång och huvudet har bara snurrat så jag sov bort dan fram till tre-tiden då jag åkte upp på stan. Jag hämtade ut lite grejer åt Carinne på en trevlig butik som då råkade ha rea på underkläder :D mycket trevligt! Hittade lite att handla hehe. Sen mötte jag henne på Java och vi åt sallad och babblade och sen gick vi och såg Sex and the City filmen. Jag hade inga förväntningar eftersom det skrivit en del negativt om den men jag gillade den. Det var som ett avsnitt fast lite längre. Jag var tårögd och skrattade högt så den var bra helt enkelt.

Hemma igen och har bara surfat bort tiden vid datorn, snart dax att sussa. Hoppas morgondagen blir bättre.

Förresten har det varit nåt strul med uppdateringen av bloggen men nu verkar den va igång igen. *håller tummarna*

Arga lappen!

haha jag har hittat en ny favoritsida: argalappen.se den är ungefär som tjuvlyssnat.se, tjuvtittat.se, konsumbloggen.com och såna sidor :D

Tack för tipset mamman :D

En finfin dag!

Milledill kom över imorse och hälsade på en sväng medan hon höll på att jaga lite bilbatteri till Fårrden. Lite babbel, frukost och så vaknade man till liv (hehe bör nämnas att det var hög tid för klockan va 12). Henns kompis Jimmy från Köping kom med sin border collie Molly och hälsade på så vi tog en lite senare promenad idag, vid 14 tiden, så han kunde komma med.
Varmt ute var det och alla hundar var yra eftersom Jimmy och Molly nyss kommit. Smilla passade på att lägga sig i första bästa lerpöl och Nona blev ett sandmonster när hon hittade en bra sandhög att gräva i. En trevlig promenad helt enkelt :D


Vid 15 kom Kenneth som slutade tidigt idag för en gång skull. Vi hann mysa lite och bara ta det lugnt innan vi drog på skinnstället och hämtade lite sushi för att fortsätta till klubben. Där mötte vi Magnus och introducerade honom för sushi :D Det gick ner verkade det som hehe.

Sen blev det åkdags. Regndropparna började falla när vi lämnade bunkern men det blev inte så mycket mer än det som tur var. Vi mötte lite folk i garphyttan och åkte sen till Nora för att mumsa Noraglass. Sen fortsatte färden mot Karlskoga och pausade igen vid mcfiket i Svartå för en kaffe innan vi fortsatte i lite snabbare takt själva hemåt. Det blev en rejäl åktur och det var så skönt att åka en sväng igen.

Lite roligt är att stället kändes liiite mindre tight i midjan. Min första pointsvecka (inne på andra nu) börjar kanske ge nåt resultat, även om jag inte märker nåt annars. *håller tummarna*

muuuuuuu

Det blev en promenad i Oset igen när jag och Milla tog vår dagliga prommenix. När Jörgen är hemma och tar hand om lilla Nona så kan vi ta dom andra på en längre tur och idag blev det ca 1h i oset. Kossorna som betar där är usöta så jag provade mobilens kamera på dom idag :D och på Smilla & Kira såklart. Jättekul att se hur Kira vant sig med att jag går med henne. Hon blir mycket gladare nu när jag kommer och ser nästan ledsen ut när jag går och hon inte följer med, moster är stolt (jag alltså)!



Smilla och Kira, är dom inte vackra!


Söta Highland Cattle kossor och kalvar, samt några vanliga kor :D Muuu på er!


... och regnet det bara öser ner...

Det är en sån där trälig dag idag tyvärr, grått och regnigt! Fast då blir jag lite småstolt över mig själv när jag ändå lyckades ta mig ut på åtminstone en 30 minuters promenad i regnet. Principen att jag övergav min varma sköna säng för en regnpromenad var viktig :D

Nu har jag hunnit med en skön varm dusch efteråt och ska strax bli hämtad för en lunch på stan med Carinne och Eurydis :D Riktigt trevligt! Ikväll blir det sen hundvakt hos syrran som ska ut med gubben på middag och bio eftersom han fyllde 27 igår. GRATTIS JÖRGEN!! :D

ibland krävs det inte mycket...

Jag har varit lite låg de senaste dagarna och mest varit frustrerad över att inte kunna göra nåt åt situationen för då blir det bara värre. SUCK! Försökte idag och det kändes tyvärr direkt som om jag förvärrade det då :( Nåja hoppas det känns bättre kommande vecka *håller tummarna*

Idag konstaterade jag dock att det är små saker som gör skillnad. Loggade in via fjärstyrrning och möttes av ett "jag älskar dig" på skärmen på andra sidan. Överraskande men attans vad man blir glad över såna småsaker. Älskar dig med!

Grym!

Den här killen är sanslös i sin dans. Robert Muraine heter han och jag hade från början länkat till en video på youtube.com med honom men den är raderad. Går man in på youtube och söker på Robert Muraine hittar man oftast nåt. Han var med och körde audition för So you think you can dance i USA och har även uppträtt senare i programmet.

promenadbilder

Nu har jag fått ändan ur och tömt kameran från lite promenadbilder vi tagit de senaste förmiddagarna. Behöver jag nämna att Smilla är värsta badvovven?! ;) Som synes blev det lite naturbilder och även några andra djur vi stötte på...


Smilla och Kira
 
   

dagens artist...

... som snurrar i burken är Anna-Lotta Larsson. Hon har två album som jag gillar starkt. Det är Tidlöst och Känn en doft av kärleken. Vackra melodier och en riktigt vacker röst. Den ger ståpäls ibland och många låtar kan man inte låta med att nynna med i (ibland engelskans orginalversion). Vill man lyssna på några av dom kan man göra det på hennes hemsida.

vandring

Idag har jag vandrat runt nästan hela dan känns det som. Skönt att man kommit igång iaf. Jag och Milla har gått promenader varje morgon den här veckan. Idag var vi ute lite över en timme med hundarna i spåret bakom universtietet. Finfint väder och vovvarna har redan vant sig vid längre morgonpromenader så dom piper bara Milla fyller vattenflaskorna på morgonen. 

När vi gick förbi kossorna (såna där långhåriga Highland Cattle eller vad dom heter) ville Kira hälsa och vi bara väntade på att hon skulle gå emot elstängslet. Smilla har gjort det en gång för länge sen men tydligen inte Kira. Tillsist gick hon emot hårt nog för att få en stöt och hon blev jätteskraj och skällde ut allt och alla rätt rejält och så kom hon och gömde sig bakom mina ben och tryckte sig mot mig för att få stöd (jag höll kopplet, men ändå kul att se att hon kom till mig när Milla ändå är matte liksom). Lite svårt nästan att inte klappa om henne och supporta då men jag försökte låta bli eftersom man annars kan förstärka hennes rädsla. Bäst att försöka vara så naturlig som vanligt så det inte blir något konstigt men ändå en tankeställare för henne (fick rådgivning av Milla hehe).

När jag orkar ska jag lägga in lite bilder från kameran. Tog lite foton på fina gula fält med vovvar framför så vi får se om det blev nåt bra av dom (plus foton från gårdagen vid oset). Dock har jag bara haft vanliga kameran med och inte systemen så det är inte lika bra kvalle på fotona som med systemen.

Det var definitivt skönt med en dusch när vi kom hem efter ca 1h 15 min effektiv promenad. Sen hann jag kolla datorn lite och käka innan jag gick ner på stan för en fika på Java med Kattis. Jag hade tagit fel tid och var ute lite för tidigt så jag gick en runda genom stadsparken och satt vid ån en sväng och filosoferade. Skönt att bara ta det lugnt. Jag har
Aldrig Fucka Upp av Jens Lapidus i mp3spelaren och den är inte alls lika bra som Snabba Cash men nu börjar den ta sig så jag fastnar lite mer i storyn.

Promenerade hemåt från stan och har nu landat vid burken igen för att surfa igenom sidorna lite. Får se om jag orkar va effektiv och röja lite här hemma, det behövs verkligen! Det är lite skönt att ha kommit igång med pointsräkning och promenader. Hoppas jag kan hålla i det ett tag nu för det behövs också ;) Det är lite motiverande med stegräknare. Har inte använt det förut men nu blir jag peppad av att se det öka. Jag tog mig över 16000 idag och det känns bra.

Stackars Kenneth är på jobbet nästan hela tiden den här beredskapsveckan. Lider med honom och saknar honom...

typiskt!

Jag somnade en sväng på soffan på eftermidagen och efter en halvtimme ungefär ringer Kenneth och kommer för att hämta upp mig på hojen. Det är Bunkersonsdag = åkning. Eftersom han har beredskap på jobbet var det inte säkert att vi kunde åka så jättekul när han ringde. Fick bråttom att ta på stället vilket inte är det svalaste när vädret är så här. Jag var tidig och väntade ute... bad move... klart svalare inne i min lägenhet!

Han kom efter några minuter iaf och jag hoppade på och vi åkte till klubben. Man skalade av sig lite jacka och sånt för att inte storkna medan vi väntar in dom andra. En efter en börjar dom droppa in och sen naturligtvis ungefär 10 minuter innan avfärd ringer dom från hans jobb. En ventil eller nåt som lossnat så han måste åka in direkt... Bara att dra på allt, och så släppte han av mig hemma igen. När man väl kommer innanför dörren rinner det nästan om en och det är bara att skala av stället igen...SUCK!

Jag vet hur gärna han ville åka också så jag lider med honom plus att jag saknar att vi inte hinner ses nåt... nåja inget mer med det men drygt är det. Blääää!

Madonna

Jag och Carinne har bestämt oss och bokat biljetter. Vi kör en favorit i repris och tar en weekendresa och går på Madonna konsert. Vi gjorde det i Rom 2006 på förra turnen och den här gången blir det Paris i september för Sticky & Sweet turnén. Ska bli GRYMT KUL!! :D


en sak leder till en annan...

Som sagt innan så pluggade jag in mp3n (Aldrig Fucka Upp av Jens Lapidus, har kommit in i den nu så den är helt ok men inte lika bra som Snabba cash) och promenerade upp på stan. Gick förbi Janis kontor och såg att han va inne så jag gick in för en kaffe och liten pratstund innan jag fortsatte för att köpa mobilt bredband. När jag ändå var där så passade jag på att kolla på mobiler. Min Ericsson K750i som jag har nu börjar strula med joysticken (tydligen ett mycket vanligt fel på den). Det är inte speciellt mycket än men jag tänkte att man kan ju kolla iaf när jag ändå är inne i affären....

... jag borde kunna gissat att det inte va så smart. :D Tja, eller så var det smart, beror på hur man ser det. Blev ju så att jag köpte en telefon samtidigt som jag köpte bredbandet till lappen *s* En sån här blev det:

Sony Ericsson K810i

Nåja det är alltid kul att shoppa så jag är nöjd :D. Jag fortsatte sen till mitt favorit baguetteställe:
La Baguette för att käka och skriva lite. Alltid lika god mat och ett superplus för bra service då ägaren alltid är lika trevlig och småpratar lite när han känner igen mig (brukar sitta och skriva där ibland i perioder och det vet han).

Promenerade tillbaks från stan också så idag har stegräknaren gått över 12000 steg vilket jag är mycket nöjd med! Jag har börjat använda stegräknaren lite för att få koll så jag rör mig lite mer eftersom jag normalt är grymt lat :D Det har i alla fall fungerat och jag blir peppad över att se att man ökar på och det utmanar en att ta en extra runda ibland.

Poppar lite Kid Rock. Riktigt bra skiva faktiskt. Tack för tipset Lena! :D

Tisdag, sol igen!

Ny dag, bättre humör! Skönt det för igår var jag off på eftermiddan/kvällen. Inge kul alls. Somnade till på soffan vid sextiden och vaknade nio... Surfade lite och somnade två. Skadad dygnsrytm som alltid på sommaren...

Idag kom jag upp vid halv tio iaf. Efter en dusch mötte jag Milla och vovvisarna för promenad. Strålande sol och nästan för varmt. Vi får ta med vatten imorrn om det är sånt här väder för det blir varmt för svarta vovvar. Vi va inte ute nån supertur eftersom Nona är med men det blev runt 40 minuter i alla fall. Milla håller på att träna Smilla (och Nona till viss del) med att inte börja skälla så fort dom ser en annan hund så hon har med blomsprutan och när Smilla skäller till så sprutar hon vatten på henne. Det är urkul att se Smillas min för hon kommer helt av sig och lägger allt fokus på matte som bekräftar henne med att hon är duktig och har uppmärksamhet på matte. Har fungerat jättebra faktiskt och vissa hundmöten har hon inte behövt sprutan ens. Dutti vovve!

Sen var vi förbi och uträttade ett ärende vid 11. Trevligt objekt men jag har tackat nej. Fel timing :D Tack Milla för sällskapet!

Nu har jag hunnit vara lite duktig och diskat undan ett berg, åt gröt till frukost och läste tidningen och har kollat igenom lite på burken. Tror nästan jag ska plugga i mp3n och promenera upp på stan. Jag behöver köpa surfkort till laptopen och så kanske det blir att parkera sig lite för att skriva av sig lite. Det är jätteskönt att bara sitta på nåt cafe och skriva. Jag skriver aldrig "dagbok" hemma, det kommer jag mig inte för men att sitta och skriva och titta lite på folk samtidigt är otroligt avkopplande och nyttigt att sätta tankar på pränt ibland. Det gör jag här också iof men tyvärr lite mer censurerat eftersom andra läser. "Dagboken" läser bara jag och det är inte menat att nån annan ska läsa heller utan den är mer i terapisyfte ;) Nåja, det blir nog en sån sväng idag :D blev sugen nu när jag skrev om det.
Ciao!

Nona, gräsklipparen... ;)