Katten Gustaf

vänder sig helst om en måndag och somnar om. Idag har varit en sån måndag. Urk. Drar täcket över huvudet och väntar på imorgon.

En dag i solen

Blev väckt av älsklingen i morse och så åkte vi iväg till klubben. Han skulle fixa lite med hojen och jag hade laddat med nyinköpt fällstol á la sola-modell som funkar bra att ha liggandes i bilen. Solen tar fort faktiskt men jag klarade mig utan brännskada iaf.

Jag började läsa om sommarens jobb-bok vilket är ett rent nöje. Det är boken
Budskap från andra sidan av Marlo Morgan och handlar om en amerikansk kvinna som blir mer eller mindre kidnappad och vandrar genom Australien med en stam aboriginer. Man får kanske ta den med en nypa salt men tanken bakom den är grymt bra och den ger en ganska tydlig känga till vårt västerländska välfärdssamhälle. Jag tänkte försöka jobba lite med australien i höst med ungarna  så då vill jag använda delar av den för att belysa sidor hos aboriginerna nämligen så sommarjobbet är att läsa om den och hitta bra såna sidor. Inte speciellt betungande faktiskt :D

Sen var jag med Kenneth och killarna som körde cross en kort sväng. Lite bilder blev det också. Ovanligt va?!





Det var Kenneth, Kent, Jonas (och Kents son som ej är med på bild)

grönt är skönt

Min absoluta favoritfärg är grönt... nån som lyckats undgå att märka det?!  När jag nu bytte brillor senast så bidde det såklart gröna bågar. Se själv :D fast jag va lite trött då så jag ser lite extra mosig ut på bilden hehe.
 


I övrigt har det varit en lugn dag. Jag och Milla skulle börja våra förmiddagspromenader idag men det blev sen kväll för oss båda så vi backade redan första dan hehe typiskt! Annars har jag bara varit SEEEG som sjutton idag tyvärr. Har åtminstone tvättat och lite sånt så nåt vettigt gjordes men inte mycket. Är glad över att jag uppdaterat nätet hemma så nu har jag lite bättre lina här. KUL!

Fredagsåktur :D

När Kenneth slutade jobbet idag kom han förbi och hämtade upp mig för en åktur. Magnus kom med och vi åkte strax innan fem tror jag och kom inte hem förrän runt halv nio. Det blev ca 18 mil totalt och riktigt kul! Vi åkte till Askersund och käkade glass och så åkte vi nån väg runt Laxå på väg hem.

Vid nåt tillfälle åkte vi igenom en regnskur men vi hade tur och det var inte mer än max några minuter så man hann inte riktigt bli blöt. Luften blir verkligen underbart frisk när man åker genom ett område där det precis regnat. Verkligen sommarlukt!






sol och mätt i magen :D

Idag bjöd jag ut syrran på hennes sushifödelsedagspresent :D Hon gillar det lika mkt som mig så vi gick till EastWest Sushi som vanligt och åt. Alltid lika gott och man sitter nu proppmätt :D Fördelen är att man inte blir lika äckligt mätt av sushi och det är bra! Sen föredrar jag att äta middag där för på lunchen är det så mycket folk och dom har bara vanliga utbudet med typ stor, mellan och liten typ... Nåja det är gott med, men kvällsmenyn är roligare!

Annars har jag haft en lugn och skön morgon. Har rensat datorn lite på så sätt att jag startade om, körde lite adaware, ccleaner, antivirusscan och diskfragmentering så nu vaknade den lite. Sen har jag uppgraderat mitt bredband till 24/10 med start från imorrn så det blir kul med lite starkare lina!

Förhoppningsvis slutar Kenneth lite tidigare idag och jag hoppas på en tur på hojen för det verkar va ganska lagom väder idag! :D En finfin fredag helt enkelt och jag är på grymt bra humör!

Hm vad ska jag lägga in för bild idag då?! Nån från killarnas enduro kanske :D den har jag inte visat än :D


Kenneth provade lite okontrollerad bakhjulsåkning när han körde enduro för några helger sen ;)

Kenneth har blåvitt ställ och gul cross, Kent har gråblåsvart ställ och grön cross
medan Jonas har gråsvart ställ och svart röd cross.
       

Crossåkaren som jag fotade sekvens på hoppet är ingen jag känner, men duktig va han :D


leksak!

Hehe det finns mycket man kan leka med på nätet!


Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com


Midsommar

I torsdags köpte jag en laptop! Riktigt kul! Tog med den när jag på kvällen åkte upp till päronen med Milla, Jörgen och vovvarna. Kenneth var inte riktigt i form så han skickade iväg mig så fick han vila i lugn och ro ;)

Det blev en lugn midsommar med en trip till hembygdsgården som vanligt samt en MASSA god mat och även ett parti canasta (damerna dominerade!) Var ute på lite vovvepromenad/bad och fotade en hel del :D här kommer ett urval.



Idag har jag annars bara tagit det lugnt, varit lite med Kenneth och haft fikabesök av Kattis från Ludvika och hennes karl också då. Riktigt trevligt att träffas igen!

Annars är det bara underbart att konstatera att man har SOMMARLOV!! :D


kodgrävande, radio och choklad!

Det är ungefär känslan just nu. Har precis lagt tillbaks koden för besöksstatestik som dom var "snäll" och städade bort när dom hjälpte mig fixa högermenyn... får se om jag la den rätt. Verkar funka än iaf hehe

I övrigt har jag haft en softad kväll och lyssnat lite på en kompis som kör radio. Klart kul med lite önskelåtar och sånt!

Annars så har det varit lugnt. Jag var in till jobbet idag och sorterade lite i lugn och ro (fy på mig, har semester egentligen). Det är så skönt att få sitta helt själv och känna att man kommer nån vart!  Har rensat igenom engelskan på högstadiet och avskedslunchat lite med Linda. Kommer att sakna henne även om hon får det kanon i sthlm! Vaknar jag i tid funderar jag på att åka in imorrn också och ta nån timme innan jag har klippning vid lunch. Fast det visar sig när jag vaknar imorrn :D

Annars har jag mumsat lite marabou daimchoklad för första gången på evigheter. MUMS!! :D Lite semeterfira måste man ha hehe

Grattis till Fia förresten som fick en liten pojk! Såg bild som stolta moster lagt upp och han var ursöt!!

Min provsjungning i måndags gick bra! Jag har tydligen ganska brett register och kan sjunga allt från andra alt till sopran! Körledaren var en kanonmysig tjej och hon sa att jag har plats i deras kör i höst men däremot vet hon inte vilken stämma det blir än. Blev kanonpeppad av stunden med henne. Vill sjunga NU! Skrålar med i lite madonna som körs på stereon nu i stället hehe

Hipp hipp hurra för systeryster!

Idag fyllde sis 29 år :D hon och Jörgen var över på grillning här i kväll. Hon hade beställt vitlöksmarinerad kyckling, champinjoner, körsbärstomater och majs. Det är så himla gott! Och så färskpotatis till. MUMS!!

Annars var jag med Kenneth till Hallsberg och fotade när dom körde lite enduro. Blev en del bilder hehe 400 ungefär! Fast några blev bra, helt klart! Fördelen är ju att man har fler bilder att välja på när man kör med sekvensfotografering. Perfekt när det är rörliga mål :D

Nåja, dax att sussa, imorrn är sista arbetsdagen innan semestern och jag har dessutom provsjungning till Voxette, KFUM kören här i stan. Wish me luck!
Kram och godnatt!

PS, håller en massa tummar för Lenas syster Fia som troligen är på BB nu! Ds

Dansbesatt igen

har just sett veckans avsnitt av amerikanska So You Think You Can Dance säsong 4. Riktigt bra gäng i år! Jag hade två rutiner bara i dagens avsnitt som verkligen fastnade. Tänkte lägga in lite favorit länkar till såna jag gillat mest men först ett klipp från årets audition. Den här snubben som heter Robert Muraine rör sig helt sanslöst. Grymt kul att se!

Jag har två absoluta favorit koreografer i SYTYCD. Det är Mia Michaels och Wade Robson. De flesta av mina favve koreografier är gjorda av dom. Dessvärre försvinner dom ibland från youtube pga rättighetsgrejs så hojta till om länkarna slutat funka.

Hok och Jamie dansar till Wade Robsons koreografi av The chairman's walz från Memoirs of a Geisha från säsong 3.

Neil and Lacey dansar Mia Michaels koreografi till låten Time, från säsong 3.

Sara och Jesus som luffare i Wade Robsons koreografi till Cabaret Hoover - The triplets of Belleville från säsong 3.

Travis och Heidi i Sunflower-dansen av Mia Michaels till låten Calling you (grym sång!! Från filmen Bagdad Café som förövrigt är en riktigt bra film!) från säsong 2.

Top 4 dansarna Heidi, Donyelle, Benji och Travis från säsong 2 dansar tillsammans till Wade Robsons koreografi till Sexy Back.

Det ovan är favoriter från tidigare säsonger. Jag har hittat två sköna koreografier och utföranden redan i första riktiga avsnittet på säsong 4!
Katee och Joshua dansar Hip hop till låten No air. Napoleon and Tabitha koreograferade den.
Sen var det Chelsie och Mark som dansade till låten Beautiful med en koreografi av Mia Michaels.

Min absoluta favoritkoreografi för grupp är denna dans av Wade Robson till låten Ramalama Bang Bang från säsong 2. Låten fastnar verkligen på hjärnan dessutom :D

Nog dans för ett inlägg nu. Suck, långt att vänta till nästa vecka på fortsättningen...Vill se mer NU!
Nåja, sussar istället.
Ciao!

Strul med nåt...

Av nån anledning så är inte min högermeny med längre... den kajkar ur. Har mailat blogg.se och hoppas dom kan fixa den snart för det irriterar som sjutton!

Nu är annars skolan slut för eleverna och det är ett rent nöje att få skrota runt de sista dagarna faktiskt. Det är lugnt och fridfullt och inte stressigt eller nåt. Känns som semester nästan hehe. Missförstå mig rätt, jag älskar att jobba med ungar, men det är skönt att jobba med vuxna ibland också!

Avslutningen var jättefin, smörgåstårtan vi i personalen fick efteråt var MUMSIG och sen på eftermiddagen diskuterade vi kvalitetsredovisning hemma hos kollegan Lars ute på landet. Skönt och avkopplande med havremopparna i hagen bredvid.

Här är förresten utsikten från vårt tält första natten på lägerskolan. Är det inte vackert! Sverige när det är som bäst!


Skolavslutning

Imorrn slutar eleverna. På nåt sätt är det alltid vemodigt även om man längtar till loven. Själva känslan när man sjunger den blomstertid nu kommer i kyrkan på avslutningsdagen är speciell helt enkelt. Det blir en klump i halsen helt enkelt!

Håller på med lite sista minuten fix till eleverna. Varför börjar man inte med sånt tidigare?! ;)

Ska försöka avsluta snabbt så jag får sova bara. Tjingeling!

Mumsig sushi!

Jag har haft riktigt sena dagar på jobbet den här veckan. Ikväll träffade jag Carinne vid 19 och åkte till East West Sushi för att käka lite. Dom hade ny meny den här gången och det gjorde allt mycket svårare... valmöjligheter är inte lätt...

Slutade i alla fall med en lax och avocado OSHI sushi, en avocadospecial URAMAKI sushi och två tofu bitar :D mumsens värre!

Som alltid är det kanontrevlig personal och bra service. Den här tjejen övertalade oss att prova deras chokladmousse efterrätt med grönt te-glass. Gudomligt gott!! Älskar stället!

image110

Jubel!

snaaaaaaaart öppnar min favvesida igen!! ÄNTLIGEN! Så som jag saknat den!!

TACK TACK TACK! :D

Grattis morbror Ralf!

Idag har jag lånat fårrden och kört hem till viks fram och tillbaks. Min morbror Ralf fyller nämligen 50 år imorgon måndag så vi passade på att fira honom med middag ikväll eftersom jag jobbar imorrn och inte kunde komma med annars.
image109


Det blev en trevlig eftermiddag/kväll hemma. Kenneth kunde tyvärr inte komma med och jag måste erkänna att jag var himlans trött när jag körde så det var tur att det var ganska lite trafik ute på vägarna...

Dax att krypa till kojs nu i alla fall. Bara 6 arbetsdagar med elever kvar. Tiden går grymt fort!!

Grattis Elin och Kalle!

Igår gifte sig Elin och Kalle i Stockholm. Elin är en kompis från Fagersta som jag känt sen danstider för lääääänge sen. Jag är säker på att de fick en alldeles underbar dag och strålande sol var det åtminstone. Grattis vännen!!!
Kram!

image108

Lägger upp en av bilderna på dom som Elin hade på facebook. Dom är verkligen så söta ihop!