förnyelse

Det var grymt skönt med lite ny färg! :D


Värt en tanke

Jag satt just och kollade på Randy Pausch Last Lecture. Han var professor på ett universitet och dog av cancer. Hans sista föreläsning filmades den 18 september 2007 och den 25 juli 2008 dog han.

Här är föreläsningen (på engelska bara, sorry). Den är lång men jag tyckte iaf att den är värd tiden.


åka hoj i en boll?!

Se själv, ett uppträdande på MCmässan i Älvsjö idag. Sorry för den sunkiga kvalitén men det var med mobil...

Nytt musiktips!

Jag blev själv tipsad om Krister Linder idag och upptäckte att jag gillar hans musik. Se själv:


en småkylig dag i skogen

delvis i alla fall... Jag väcktes vid 9 av min darling som undrade om jag skulle med honom ut till endurobanan *gäsp* Fastnade vid NCIS igår (senaste besattheten) och somnade vid 3 inatt men jag insåg att det var ett ypperligt tillfälle att ställa tillbaks dygnet så jag slängde på mig lite kläder, fixade lite kaffe och slängde ner ett paket saffransgifflar och hakade på. Det var tur att jag byltade på mig för det var -2 grader och snålblåst så det blev lite kyligt men jag frös faktiskt inte (hade michelin jackan på mig vilket gjorde susen).

Tyvärr var det lite mörkt i skogen trots att vi var tidigt ute så kameran ville inte fota som jag ville så det blev inte så mkt bra bilder men lite foton blev det iaf.



Sen åkte vi förbi Kenny och hans fruga (Emelie om jag inte minns fel) och lilla Alvin för lite fika och bilköp! Den vita Ford Scorpio Kenneth kört omkring i börjar sjunga på sista versen och kräver ganska mycket pysslande för att gå igenom besiktningen nu så han har lagt upp den på blocket istället och köpt Kennys Ford Escort från '98. Han fick ett riktigt bra pris och bilen verkar va fräschare än Scorpion så det va najs!


Annars har helgen varit lugn. Jag var hemma i fredags med migrän (som tur var inte den värsta versionen). Den var envis och jag var seg i lördags också och gjorde inte många knop utan ett besök på ICA var väl det mest avancerade under dan...

Milla kommer tillbaks idag. Hon åkte till Viks förra helgen och har softat hos päronen men hade möte på klubben (hund) och kommer ner för att packa klart grejer och lite sånt på en gång så jag får gosa hund ikväll!!

Senaste favoriten

är Savage Garden, tack sis för att du återuppväckte dom. Så skön musik!


Tillbaks till verkligheten igen

I onsdags började jag jobba. Vi började med studiedag och sen har vi haft elever torsdag och fredag. Det är ganska skönt med två dagar bara till helgen. Det behövs så man får en mjukstart efter lovet. Själv har jag rivstartat med alldeles för mycket grejer att göra. Dax att andas lite. Ett skratt förlänger livet också så här kommer lite vinterhumor:
   

tv, fika och lite naaaw

Har haft en lugnt och skön dag idag. Ännu en skön sovmorgon och så låg jag kvar och läste lite innan jag gick upp. Håller på att läsa papperskopian av Paulo Coelhos Häxan från Portobello. Riktigt bra faktiskt. Jag gillar hans böcker.

I mp3spelaren snurrar just nu annars tredje boken i Eragon serien: Brisingr. Serien är SÅ mycket bättre som bok än film faktiskt, och då gillade jag ändå filmen.

Idag på kvällen kom Carro över på en fika. Det var riktigt trevligt eftersom vi inte hunnit setts på ett tag så det blev en massa babbel och som alltid går tiden fort. Jag avundades henne inte att behöva gå ut och sätta sig i en kall bil... det var -18 grader ute. BURR!

Imorrn är det dax för bal på slottet, med Voxettorna som står för lite kort underhållning till middagen!
Tjingeling!

Mr Magorium's Wonder Emporium

Jag såg Mr Magorum's Wonder Emporium nu under mellandagarna. Det är en riktigt söt film med Nathalie Portman och Dustin Hoffman.

Den handlar om en magisk leksaksaffär. Hoffman är ägaren och Portman jobbar där och sen finns även lite andra karaktärer. Sensmoralen är lite att våga tro på sig själv så blir man lycklig.

Den får 6 av 10 i betyg av mig.



Shoppingdax och dokumentärfilmstips

Idag väcktes jag tidigt av Kenneth som bestämde sig för att köpa frukost och komma och krypa ner hos mig istället för att jobba (beredskapsledig fredag är inte helt fel ibland hehe och det förtjänar han så mkt som han jobbat!). Det blev en mysig sovmorgon och frukost med färskt bröd som han handlat med sig. MUMS!

Sen tog vi en tur till multitech och jag fick mig lite mer ram-minne till burken min (mkt välbehövligt!) innan Kenneth släppte av mig på stan där jag skulle träffa Carinne för en fika. Hon är tillbaks från julfirande i Frankrike så det var uppdaterings-dax :D.

Innan hon kom hann jag handla mig en ny axelbandslös bh som jag behöver till trettondagsbalen på slottet då Voxette ska sjunga! Vi går gratis på konserten innan i konserthuset så det är finklädsel som gäller och sen uppträder vi på slottet lite och sjunger. Det ska bli himlans trevligt faktiskt!

Jag och Carinne tog en fika på Bara Vara (mums för Chailatte) och sen hann vi titta i lite affärer. Det blev en del shopping. Svarta strumpbyxor (behövs till trettondagskonserten med Voxette i Gällersta Kyrka, klockan 18 för de som vill komma!), en grön kofta (otippad färg...) och ett par nya vinterskor. Mycket välbehövligt faktiskt. Nu kan jag äntligen slänga mina snedslitna svarta halvstövlar från förra året. Dom är inte sköna att gå i när klacken är sliten snett.

Väl hemma sen jag har bara softat vid datorn och sett lite dokumentärer jag missat. Förresten kan jag tipsa om Flickan från Auschwitz som går i repris på SVT1 den 7 januari. Intressant dokumentär och bitvis starka bilder. Jag var i Auschwitz för ett par år sen och tyckte några av klippen blev riktigt jobbiga faktiskt.