orkar inte skriva

somnade sent igår så jag är så förbaskat trött och ändå tar jag mig inte till sängs... typiskt verkligen! Har inte orkat skriva på ett tag. Det är ren slöhet faktiskt, i kombination med inspirationsbrist. Nåväl, det kommer väl några inlägg lite då och då iaf!

Har varit och kollat på lägenhet åt C idag. Verkade va ett rätt vettigt ställe. Jag får se vad hon säger när vi pratar igenom det eftersom hon är utomlands på jobb just nu.

Stefan är också borta en sväng. Jag tror han gått i ide... hoppas han kommer tillbaks snart. Blev himlans glad när jag såg att Kenneth hittat hit och klottrat i kommentarerna :D alltid roligt med kommentarer faktiskt, speciellt när dom kommer så överraskande!

Var på handledningscirkel idag för en fortbildningsgrej mitt arbetslag går på. Tyvärr har det inte gett speciellt mycket. Detta till skillnad från coachningen vi haft av Lars Ohlsson. Kanonbra föreläsningar har vi haft, önskar dom skulle fortsätta. Fokus har handlat om mål, IUP och att coacha sig själv och andra. Otroligt givande faktiskt!

hm, ser man på, jag kunde ju skriva nåt iaf ;)

Ljudboksmässigt har jag lyssnat klart på Livets Skafferi av Alexander McCall Smith. Älskar hans serie om Damernas detektivbyrå! Nu har jag fortsatt vidare in på Johanne Hildebrants nya bok, Fördömd. Riktigt bra hittills faktiskt..
Nåja, ska varva ner lite till och sen sussa.
Ciao!


hindersmässa

HINDERSMÄSSAN

hindersmässa

Idag börjar hindersmässan i Örebro. Det är trevliga marknadsdagar i centrala stan med en massa knallar och fullt med folk trots att det nästan alltid är smällkallt (så även i år!). Jag hann inte med att gå dit idag men det håller på ända tills lördag så jag ska försöka ta ett varv dit imorrn eller nåt. På marknader finns det vissa saker jag alltid slänger ett öga på. Dom svagheterna är långa godisremmar och nötter/naturgodis :D MUMS! Sen brukar jag också passa på att uppdatera strumpförrådet eftersom det alltid finns strumpor till vettigt pris.

Har hittat tillbaks på jobbet igen. Fått rätt mycket gjort faktiskt den här veckan och det känns bra! Ser fram emot lördag då jag är hundvakt åt syrrans vilddjur :D
Ciao för idag!

ps, fotot är inte mitt utan från google ds.

speedad!

Jag vill bara sova och vakna till en ny dag imorgon... Vi var kort om folk i klassen idag och måndagar är inte direkt deras höjdar dag... lägg till snö, herren-på-teppan-blir-kaos-varenda-rast, oro, lättretlighet och inte full bemanning så har du en Sayo i hyperstress...

Har gått på högvarv från start och tagit hand om den ena situationen efter den andra. PUST säger jag bara. Sen var det möte efter sista ungen gått och sen ett antal föräldrasamtal (tror det var fem eller sex samtal idag), mailande och en massa papperstjafs samt förberedelse inför morgondagens lektioner... vilket resulterade att jag åkte från jobbet kl 21... hur skadad är man?!

Men i det speedade tempo jag gått idag hade jag inte kunnat gjort på nåt annat sätt. Hade fått krupp om jag åkt hem utan att få det gjort. Nu kändes det faktiskt bra när jag gick därifrån och även om magen krävde novalucol nu ikväll så hade jag inte kunnat gjort dagen på många andra sätt. Tur att dessa dagar är undantagsfall, annars hade jag nästan bytt yrke.

Ska krypa till kojs nu iaf och hoppas att magen låter mig somna så jag kan vakna till en mer normal dag imorrn. Wish me luck!
Tingeling!

... i vår vackra vita vintervärld

Jag satt och tittadeSmillaBad igenom bilder för att se om jag hittade nån jag kunde koppla till dagens inlägg eftersom det alltid är roligt med en bild till inläggen (tycker iaf jag när jag läser andra bloggar). Fastnade för söta Smilla när hon just duschat. Den har absolut ingen koppling till min dag idag, förutom möjligen att jag tog en dusch i morse, men den är bara så sööööt att jag var tvungen att ta den ändå :D

Snön är verkligen jättevacker ute idag och efter en skön sovmorgon och lite nöjesläsning så tog jag mig ner på stan för att fika med först Carinne och sen Kattis. Jag hann bli aningens sur över att jag för en gångs skull INTE hade kameran med mig... såg jättevackra vyer vid slottet som jag gärna hade testat att fota *suck* nåja... sånt som händer.

Annars har det varit en lugn dag. Jag fick lite tvättat, var social, har läst och surfat precis som jag velat, har faktiskt även diskat (välbehövligt) och tänkte krypa till kojs tidigt med en bok för att runda av kvällen på rätt sätt :D najs!

Mitt ben är bättre också, halsontet definitivt på väg bort och ingen feber! Jag mår finfit! :D
ciao för ikväll

Ligger lågt

Snön faller och jag med den, eller vad dom nu sjunger i nån låt :D Jag har legat lågt idag iaf. Mår bättre än igår men är ändå inte i nån direkt högform.
PolenFerry
Svullnaden i mitt ben har iaf blivit bättre. Vilan och tabletterna har gjort sitt som tur är! Halsen är inte alls lika illa och jag har inte längre feber så det känns definitivt som framsteg!

Idag på eftermiddagen kom det lite mer snö. Ett riktigt vackert vinterlandskap ute nu. Det inspirerade mig att leta fram ett annat vackert vinterlandskap. Fast det är från förra vintern... fotot är taget i mars när vi åkte färja över till Polen för att åka till Zakopane och åka skidor. Såg förresten att det var backhoppning från Zakopane på tv'n idag... flashbacks till Goral-te kom direkt :D

Tog mig iväg till ICA iaf för att ta mig utanför dörren en gång idag. Mysigt att pulsa i snön. Hade jag inte haft strul med benet hade det varit mysigt med en promenad när snön knarrar under fötterna. Ser däremot inte fram emot tjafset med ungarna om snöbollskastning på måndag *suckar*. Det har definitivt sabbat delar av min glädje över snö. Njuter inte riktigt lika mkt av det nu, bara när jag är ledig. Tragiskt men sant. Fast nu är det helg så jag är ledig och imorrn hoppas jag kunna pulsa upp på stan för en fika så jag kommer ut nåt igen :D

Ska gå och göra lite toast och surfa vidare lite sen.
tudiluuuu *vinkar*




krasslig

Trots att jag var jätteduktig och somnade redan halv tio, så vaknade jag ändå sjuk. Har haft förkänning att nån förkylning var på väg tidigare i veckan och nu slog den till. Immunförsvaret klarade väl inte av att fixa mitt ben och en förkylning samtidigt *suckar*. Hade svag feber imorse, benet bultade och halsen gjorde ont som fan så jag stannade hemma. Ingen idé att smitta ner alla andra heller.

Jag har tillbringat större delen av dagen hittills med att sova och läsa. Tänkte att det var dax att få nåt i sig så jag käkade frukost vid datorn och nu tror jag bestämt att jag kryper upp i en fåtölj med en sliskig kärleksroman eller nåt...

rosor är röda...

och så även mitt högra ben... Har åkt på rosinfektion/rosfeber eller va sjutton det heter. Summan av kardemumman är att benet är illrött strax under knät och sen svullet och rött resten av benet ner. Gör ont som fan och är ingen direkt höjdare. Tydligen är det nån streptokock som finns i huden hos alla och får man en spricka eller nåt kan det bli inflammerat... jag tror jag har en fallenhet för sånt BLÄÄÄÄÄÄÄÄ...

Har ställt in mitt sthlms besök eftersom det inte är nån höjdare att hoppa runt i sthlm på ett ben i helgen plu att det nog är effektivare att vila skiten istället så man kan jobba kommande vecka. Nåja, säkerligen lika bra. Det ser ut som f*n hemma så jag behöver röja lite här hemma också... hur jag nu ska kunna göra det med benet i högläge hehe
tjipp!


tillbaka till 6 augusti...

... kommer jag när jag kör Madonnas remix versioner på winamp :D Jag var på hennes konsert i Rom det datumet. En obeskrivlig upplevelse faktiskt. Får rysningar bara jag tänker på det *ler brett*

Nåja, annars har det varit en bra dag. Sovmorgon (alltid bästa sättet att börja dagen!), lunch på stan med Kattis (saigon den här gången, yummy!) och sen hann jag slösurfa lite innan det var dax att träffa Carinne och Therese på kvällen. Vi hade tänkt oss bio först men det var så fullt när vi försökte beställa så vi nöjde oss med puben istället.

Vi hamnade på Attityd och käkade lite gott samt pimplade lite rödvin och babblade en massa. Jätteskönt och kvällen blev inte heller för sen.

Nu ska jag göra en nostalgidykning och slå igång Anne of Green Gables på dvd'n! Var evigheter sen jag såg den så det ska bli riktigt kul!
Ciao!

Grattis syrran!

Min kära lilla systeryster tog sin examen idag! Som tur var är fredagar min tidiga dag med ungarna så direkt när skolan slutat sprang jag ut, hoppad i päronens bil och åkte till universitetet för att med dom komma inspringades i aulan 3 minuter innan examenscermonin började :D pust! Nåja det var trevligt iaf och vi hämtade lite mat från Coco Thai och käkade hemma hos Milla så hundarna slapp vara själva.

Har slösurfat här hela kvällen och det har varit riktigt underhållande *s* många muppar finns det :D Hann med att se första Let's dance också. Orkar säkerligen inte följa det men det funkar att ha på i bakgrunden.
Nåja ska försöka krypa till kojs så jag vaknar hyfsat vettigt imorrn.
natti natti!


skallebank

hann jobba två dar innan jag åkte på huvudvärk. Nåja ska inte klaga. Det kommer ganska sällan nuförtiden. Har varit hemma idag alltså och tillbringat dagen i sänge i princip. Nån snabb koll vid datorn här och där. Började vakna till liv vid tretiden och har rört mig lite sen dess.

Var över till Carinne och käkade igår kväll. Trevligt sällskap och god mat men mkt deep talk. Det behövs ibland också.

I övrigt har skolstarten gått riktigt bra. Det var skönt att träffa ungarna igen och kul när man fick höra av några elever jag inte har den här terminen att dom tyckte att jag skulle komma tillbaks och att jag var "mycket bättre" än den andra läraren ;) stämmer inte, det vet jag för hon är också kanonbra :D men ändå skönt att höra hehe

Sen fick jag stadsnät indraget igår. Inte helt fel. Får se nu bara hur lång tid det tar innan jag kollar upp vad jag ska byta till och får ändan ur vagnen för att också göra det...  ;) ska börja med att flytta tillbaks hela stora bokhyllan igen och fylla den med prylarna *suckar*

Innan jag gör det ska jag nog gosa lite med vovvarna som är här några timmar nu på kvällen *gos gos*
ciao!

seg, segare, segast?!

gaaaaaaaah vad jag är seg idag. Vill ingenting! Vet att jag börjar jobba imorrn och det vore bra om jag fick lite gjort här hemma innan dess men som vanligt skjuter jag upp allt till sista minuten och så tar det tvärstopp... blääääää

är bara anti mot det mesta idag *muttrar lite och lägger en spindelharpa istället för att tvätta*

drakarnas tidsålder...

Eragon
Det var filmdax idag, fast bio den här gången. Softade på morgonen och tiden rann iväg så jag höll på att glömma att jag skulle på bio med Kattis. Som tur var ringde hon mig strax innan så jag blev bara en kvart försenad till vår mötesplats... Fy vilken panik jag fick!

Nåja, slutet gått iaf. Vi mumsade en god baguette och en latte på Farbror Melkers och sen drog vi till bion lagom tills den började. Vi skulle se Eragon och förväntade oss väl inte att den skulle vara sådär kanon men ändå göra sig rätt bra på bio. Vi fick rätt. Storyn är rätt enkel och förutsägbar men effekterna och draken är snyggt gjorda och gör sig bra på en bioduk. Att det sen är upplagt för en tvåa är inte direkt oväntat men men. Jag gav den 6 av 10 på imdbs röstning iaf.

Efter bion tog vi några cider på Attityd och bara pratade på lite. Det blev verkligen tydligt att svart är innefärgen just nu, iaf på dom som var där... ;) nåja, svart är alltid snyggt iof hehe. Hemma igen före elva och det känns faktiskt helt ok. Poppar lite nostalgilåtar (just exakt nu snurrar The Rembrants med "I'll be there for you" Friends RULES!! hehe) och pysslar med lite allt möjligt på burken. Skönt och avslappnande :D Känns overkligt att jobbet börjar i övermorgon...

Här kommer sommaren

Okej det gör den kanske inte... men hör den låten just nu. Min gamla korridorsgranne Peter har gjort den och är man nyfiken på att lyssna finns några låtar här. Jag kanske är partisk men jag tycker himla bra om hans låtar! http://www.allears.se/MyPage.aspx?name=peterpop 

I övrigt har det varit lugna dagar sen sist. Vinkade hejdå åt Anne igår. Skumt med kompisar man ser så sällan. Det kändes verkligen som om vi sågs förra veckan när det var typ 9 månader sen sist. Nåja, det är väl ett tecken på vänskap gissar jag :D Får se om jag lyckas ta mig dit och hälsa på nån sväng också. Vore kul att se Luxembourg faktiskt.

Träffade Therese idag för en pubsväng. Vi drog till Harrys men eftersom det är trettondan imorrn så va det typ INGEN där :D vi roade oss ändå kungligt och pimplade en massa drinkar, pratade och skrattade så det gjorde inget! Va där tidigt och åkte hem tidigt. Hade ju tänkt oss en typ fredags-after-work och det var ypperligt att dra därifrån vid nio faktiskt.

Nu är det slösurfning en sväng samt moffa choklad och pimpla cola :D inte fel det heller.
Natti natti people!

morrn morrn alla monsterdiggare...

Lyckades inte med mitt försök att sussa tidigt. Klockan hann bli fyra iaf så naturligtvis låg jag och sov när elektrikern ringde på :DVovvar Nu är iaf tvättmaskinen inkopplad och första maskinen är igång! *jublar* So far so good! Sen kommer syrran och Jörgen även för att hjälpa mig att bli av med gamla tvättmaskinen eftersom dom ändå ska ut och jaga säng. Troligen blir jag hundvakt under sängjagandet iaf =) inte mig emot!

Har hållit på att fippla lite med nyårsvovvarna också. Bilden blev inte kanon men den funkar iaf. Är dom inte söta?!  Från höger är det Ariki, Kira och Smilla.

Börjar fundera på om man kanske borde klä på sig. Nåja, ska käka klart frukosten först och sen får vi se!

Ska upp på stan i em igen. Fika med Kattis och ev lite shopping i lugn och ro före det. Ännu en skön ledig dag framför sig!

2007, here I come...

Jahapp, nytt år igen. Undras hur lång tid det tar innan man slutar skriva 2006 när man skriver datum ;) Brukar ta ett tag oftast. Nåja, känns som om jag överlever det.

Nyårsaftonen tillbringade jag hos syrran,hennes sambo Jörgen samt deras kompis Matilda och tre hundar (syrrans Smilla, Jörgens Kira och Matildas Ariki). Ursöta vovvar allihopa! Hade jag inte blivit så förbannad när jag försökte fixa röda ögon på ett hundfoto hade ni säkert fått sett dom här... ;)

Vi fixade mat ihop. Det blev en klassiker med sallad, kött, potatisgratäng och sås samt naturligtvis även rödvin :D Jag hade med en av snapsarna från Polenresan och den var helt ok. Efter maten spelade vi MIG och blev klar precis innan tolvslaget. Vi skålade i bubbel och såg fint fyrverkeri ute. Som tur är så är det ingen av hundarna som är skotträdda så dom mådde finfint dom med.

Sen hade maten sjunkit undan så vi fick plats med lite marängsviss efter tolvslaget :D MUMS!! Vid halv tre gick vi hemåt. Matilda, jag och Ariki fick sällskap en bit och väl hemma kunde jag inte sova utan surfade runt till halv femtiden.

Nyårsdan började därför naturligt nog med en rejäl sovmorgon! Annars var det en dag i slappandets tecken med 2 filmer, läsning, surfande och även en tupplur på eftermiddagen hehe

Idag tisdag har jag hunnit med ännu en underbar sovmorgon. Läst lite innan jag gick upp och åkte ner på stan för att fika på Hälls med Anne från Luxembourg och kollegan Irene som också känner henne från när hon jobbade hos oss. Det var riktigt trevligt och blev naturligtvis mkt skolprat =)

Efteråt tog jag sällskap med Anne upp till Claes Ohlsson för lite shopping innan jag mötte Therese och fikade på Träffpunkt. Hann med en titt på Åhlens också och hittade en randig tröja samt ett par snygga stövlar typ "mormors-kängor" på skobutiken bredvid. Jag som inte skulle shoppa nåt ;)

På väg hem våldsgästade jag systeryster och blev bjuden på kvällsmat samt att vi drack upp resterna av vinet hehe very nice :D

Nu sitter man och kvällssurfar igen. Ska försöka krypa till kojs snart iaf så jag åtminstone somnar före tre...  Wish me luck!
Kram
/T