Glad Påsk!

Nu drar jag hem till viks för att fira påsk med familjen. Mormor fyller 80 på tisdag så vi har famijemiddag för henne ikväll. Tyvärr blir gubben min hemma eftersom han skadat ryggen och inte fixar att göra mer än att ligga på sängen typ. Stackars honom. Jag hoppas Andreas är hemma nåt ikväll så han får lite sällskap. Har nästan lite dåligt samvete över att jag lämnar honom men känner att mormor skulle blivit så himlans ledsen om man inte kom. Nåja han kommer med en annan gång istället.

Vill bara önska glad påsk iaf med en liten GAMMAL hälsning från mig och syster yster daterat från forntiden :D (och ja, det är jag som är äldst)

image75


Ps, jag sörjer fortfarande våra gamla utklädningskläder, har inte helt förlåtit mamma för att hon slängde dom... Attas vad roligt vi hade med dom. Kan inte se "min" klänning där utan att tänka på min barndomskompis Karin för den var liksom "hennes klänning" i alla våra lekar. Ack den glada barndomens dagar ;)

boknörd?



och detta utan att googla på internet... attans vilken nörd man är ;)

Kent-mania del 2

ok, nån mani har jag inte direkt men det funkar som rubrik :D

Nu har jag varit iväg på konserten. Jag, Carinne och hennes kollega Birgitta började på Clarion och sen gick vi mot nya Conventum arena. Det var svinkallt ute och väl där insåg man att det var rejäl KÖ! Som tur var så flöt det faktiskt smidigt och kön rörde sig hela tiden framåt i vettigt tempo så man överlevde trots kylan.

Arenan fungerar faktiskt bra för konsert. Jag gillade den iaf. Vi behövde inte vänta alltför länge innan förbandet körde igång. Det var nån snubbe som kallar sig "Familjen". Måste erkänna att det inte fick igång mig även om man kunde dansa till det.

Själva Kent dök sen upp och gjorde en riktigt bra show. Jag har ju inte lyssnat på dom sådär kanonmycket men under veckan nu har jag kört senaste skivan en del och det var ett bra drag för då kände jag igen de flesta låtarna iaf. Snyggt gjort med ljus och video också.

Lite kul var det också att upptäcka att mobilfotona blev riktigt bra trots att jag inte förväntat mig det! Här kommer några av dom!
image72

image73

image74

Läs här på
NA för att se vilka låtar som spelades och lite fler bilder.

Kent-mania

På fredag spelar Kent på Conventum Arena och jag ska dit med Carinne och hennes kollega Birgitta. Det ska bli riktigt trevligt faktiskt. 4600 biljetter har tydligen sålts hörde jag igår när vi hämtade våra. Många människor blir det :D

Jag har faktiskt inte lyssnat på så många av Kents skivor utan det har mest varit sånt som ältats på radio så nu passade jag på att sätta "Tillbaka till samtiden" på repeat för att få in skivan i skallen. Det gör ju konserten mer intressant när man kan skråla med :D Riktigt skön skiva faktiskt!

image71

Svart tisdag, vit tisdag

ja tisdan i påskveckan har många namn. Den har slutat vit här i trakterna iaf eftersom det började vräka ner snö vid fyra tiden ungefär... mindre kul måste jag säga...

Imorse fick jag goa med två sovande, gosiga, varma vovvar. Vi hade dom igår kväll och idag eftersom deras matte jobbade. Hon har dom påskveckan sen så då krockar det inte med ett helt gäng hundar hemma i viks på lördag. Mormor fyller 80år den 25 mars så vi firar henne nu i helgen istället. Det blir nog ett ganska lugnt firande ändå men det ska bli trevligt att komma hem till lite påskmiddag!

Andreas (Kenneths bror) och hans mamma var förbi och hämtade hundarna och så hann jag cykla iväg upp på stan i den strålande solen för en lunch med Carinne. Verkligen underbart vårväder ute men det var skrämmande att inse att tiden utan cyklande hade gett negativt resultat. Fy vilket dåligt skick jag är i! Flåsade som en blåsbälg och kände av benen (självklart var man några minuter sen och det var minimal men dock MOTVIND)... Nu är ju iaf förkylningen borta så då måste jag komma igång med cyklandet nu när vädret ändå tillåter.

Det blev en sushi vid krämaren och sen hämtade vi ut Kent biljetterna till konserten på fredag. Ska bli kul! Jag håller på att poppar Kent hela tiden nu för att lyssna in mig lite mer på dom :D Sen gick jag igenom Zara och insåg att det bara känns som små storlekar... dom har fina grejer men jag känner mig bara för stor för dom även om det säkert inte stämmer helt... men det känns så.

Parkerade mig idag på Wayne's coffee på krämaren och slurpade en Mocha och skrev vidare i lite över en timme. Hade två kollegor som satt och jobbade på fiket också så det blev lite babbel. Det är verkligen avkopplande att sitta sådär och veta att man har tid till det.

Vid 16 tiden mötte jag Helene som jag jobbat ihop med. Just nu är hon tjänstledig så vi passade på att ses över en fika på Java och bara babbla lite. Himlans trevligt! Under tiden hann det vräka ner snö så när jag 2h senare skulle hemåt var cykeln översnöad. Nåja hem tog jag mig  och nu har jag vinkat iväg gubben som är på is-racing ("nejdå jag behöver inga långkallingar idag, vi får väl röra på oss lite" - allvarligt talat, jag skulle fryst ihjäl, men det är väl jag det... får se vad han säger när han kommer hem... ) och själv hunnit slösurfa lite vid dator och smaska lösgodis.

Nu är jag nog laddad för att ta itu med nåt av mina projekt... vi får se vad det blir för nåt. Satt och sorterade dom på fiket när jag skrev idag iaf så jag är ett steg närmare att beta av dom :D

och pssst, man får jättegärna skriva kommentarer men det är fusk när man inte säger vem man är... ni vet ju att jag är nyfiken av mig!

ack ljuva ledighet...

I dag var en sån där finfin ledig dag! Vaknade vid nio och gick faktiskt upp då vilket är tur för ligger jag kvar somnar jag om och då blir man bara supertrött resten av dagen.

Tyvärr insåg jag att det SNÖAT inatt...urk! Som tur var så var det inga jättemängder och under dagen har det faktiskt försvunnit men det var lite trist att vakna till snö igen.

Efter en filfrukost och morgontidningen landade man som vanligt vid datorn. Fastnade på mirc en sväng och uppdaterade med en kompis jag inte pratat med på ett tag. Ibland blir man bara på så bra humör av folk man babblar med även om man bara babblar nonsens med en bunt gubbar :P

Skulle upp på stan och uträtta ett ärende vid ett och såklart hade dom bytt busstidtabellen idag så väl ute vid busshållsplatsen insåg jag att bussen såklart gått. Nåja, bara att vandra tillbaks för att ta bilen men innan jag hann dit tutade det och så svepte systeryster förbi så jag liftade med henne istället när hon skulle iväg till Hällefors för en vecka på hundcampus. Tack syster!

Landade på La Baguette med en bakad potatis och blev sittandes i säkert en timme och bara skrev av mig. Gillar att sitta på nåt café typ och bara skriva. Det mesta är i dagboksform men det är lättare att fundera när man måste formulera tankarna till ord. Man konfronterar sig själv på så sätt och det är ganska nyttigt ibland.

Sen blev det en sväng på Classe och aningens pankare tog jag sen bussen hem.

Nu har jag bara softat vid datorn, fixat lite skivor, käkat mumsig stekt falukorv och stuvade makaroner och så misstänker jag att vi ser Rambo III idag. Vi håller på att se alla Rambo filmerna och har nu kommit till trean. Jag måste faktiskt erkänna att jag inte sett dom förut. Det märks att dom är gamla men dom funkar helt klart att kolla på som lite IQ befriad action typ.

Nåja, ha en fortsatt trevlig kväll, det ska jag ha, med min kopp kolsvart java :D
Tjing!

PÅSKLOV!

Söndagar är underbara när man vet att man är ledig dan efter :D Har jobbat för mycket dom senaste veckorna och det känns i kroppen så det är nog tur att man får lite lov då och då... att man inte lär sig jobba sina 45h och inte mer... suck!

Gubben får igen kortet den 16 april och han har nedräkning (exakt en månad idag). Det blev bara 2 månader som tur var... och 4 lappar hehe nåja, han har skött det hela bra iaf och säger själv att han bara har sig själv att skylla. Det har dock varit strålande sol både nu lördag och söndag när vi vaknat och det är nån som muttrat "idag är det hoj-väder" så fort han vaknat ;) bör tilläggas att det inte direkt är nån som vaknar med solsken i blick på morgnarna... och inte blir det bättre i såna här fall...

Annars har den här dagen varit strulig... vi har försökt byta bränslefilter (läs: Kenneth, jag tittar på) på bilen. Den strulade i veckan nu och höll på att hacka och få motorstopp när jag åkte till jobbet i tisdags så jag har vägrat köra skrället. Nåja, tyvärr hade dom inte lyften inne på jobbet och på OK var verkstan upptagen så vi tänkte ta oss till västhaga och i ett rödljus på hertig kalle dör bilfan helt och inte får vi ingång den heller... Som tur var kunde Knutte komma och hjälpa oss till klubben. Väl där hade knutte även en domkraft som funkade och Kenneth krälade in under bilen och bytte det. Förhoppningsvis var det det som var felet. Den funkade iaf att köra till Varberga med (där vi häckar nu hos hans bror).

Väl i Varberga insåg Kenneth att nån måste tagit sig in i hans burk och bytt lösenord på 3 av hans sidor, inklusive mailkontot så vi har letat lösningar och allt sånt i flera timmar nu. Stackarn stressar som sjutton och det är INTE bra. Det är därför han åkt på bältros också. Som tur var så verkar det inte smittat över till mig trots att mitt immunförsvar inte är det bästa efter 1 månads mer eller mindre förkylning (frisk nu förresten!).

Jaja, dagen har varit intensiv och det mest för gubben. Tycker nästan synd om honom som ska jobba imorrn... får fundera över det när jag ligger och sover vidare vid 6 när han går upp.... ;)