löööövleeey

Har det riktigt skönt här i Norråker. På nåt sätt blir jag bara lugn när jag är här. Kan bero på att det inte finns nåt annat än skogen och sjön typ. Vi ser aldrig på tv här. Jag bara umgås, fotar, äter och bara är!

Tiden går skrämmande fort bara. Jag och Milla åkte upp i onsdags. Vi startade hemifrån vid 10 (skulle ha åkt 9 men milla försov sig och vaknade 8.40 plus att när vi kom iväg kom vi på att vi glömt videokameran så vi vände eftersom vi bara kommit till högbyn så därför var klockan 10 när vi väl åkte från fagersta (utan batterisladden till videokameran så vi filmar så länge det går hehe)

Vårt första riktiga stop var i Söderhamn där vi fikade hos Anders och Maria. Mycket trevligt! Nona fick träffa Hector igen och han såg ut att sitta i samma ställning som när vi var där sist ;) (bild finns på tidigare mms inlägg).

Det andra stoppet kom i Sundsvall där jag för första gången träffade Thomas och Lotta, några bekanta från nätet. De var jättegulliga och bjöd på smörgåstårta. Grymt kul att ses i verkligheten och dom var ännu trevligare irl än på nätet :D Nona fick för första gången träffa på katter som var hundvana, dock var dom inte van med att vovvarna skällde ut dom så då drog dom men hon hann ju med ett litet möte iaf!

Vi kom upp vid halv elva och så fort vi kom den sista biten längs Tåsjön spred sig lugnet hos oss båda. Det är grymt vackert när man åker där i solnedgång och på nåt sätt vet man att man snart är framme. Vi körde ganska lugnt faktiskt och bara njöt av utsikten.

I år lyssnar vi på Steve Berry - Alexandriakoden i bilen på väg upp och den är riktigt bra så tiden går jättefort. Jag körde i princip hela vägen den här gången pga Milla sovit så dåligt natten innan och inte var riktigt i form. Det gick finfint så det var ju ingen fara att köra iaf.

Vi överfölls av mygg direkt när vi kom upp. Kvällen innan hade det tydligen ösregnat och det gjorde att myggen exploderade i antal så det var värre än förra året (GAH!). Som tur var är det hanterbart på dagarna men man håller sig inomhus på kvällarna, helt klart! Bromsen är tyvärr kvar lika illa på dagarna som förra året så det är bara att gilla läget.

Jag badade bara en gång förra året och nu fick vädret i mig direkt så på torsdag förmiddag gjorde jag premiärdoppet. Hann två dopp den dan. Så skönt! Jag hade en illusion om att jag skulle kunna ligga och plaska omkring på en luftmadrass som jag släpat med mig men då hade jag förträngt bromsarna.... så fort man tar sig upp på madrassen kommer dom så då är det bara att välta sig i igen. SUCK!

Igår var vi annars på en liten kortutflytkt till Storfallet (4km härifrån bara). Det är inte direkt stort numera men det fanns lite fikabord så vi drack kaffe där och sen gick vi runt lite på klipporna och fotade. Nona lyckades trilla i och blev lite blöt men ingen fara i övrigt för det va grunt där hon halkade i. Vi åkte sen för att kolla upp den lokala playan Lars Palmas som ligger i närheten. Den var ganska sliten och helt öde så Nona fick springa fritt och leka. Det var bättre strand för henne där så hon vågade till och med gå i  nästan helt själv.

När jag lockade med pinne blev hon helt doppad och då märktes det vad skönt det var för henne med svalka för sen fick hon ett tokryck och rusade runt som en dåre precis som Smilla brukade göra. Vi andra bara stog och skrattade!

Idag har vi varit in till Tåsjö och hälsat på Emils (morfars bror som bor här) fru Mary som bor på hem där. Det är tråkigt att se henne så sliten men hon blev jätteglad över att vi kom förbi! På väg därifrån svängde jag, milla och mamma förbi Tåsjöberget och tittade på utsikten och åt en glass. Najs med sånt.

Ikväll har vi käkat rökt abborre från Fetsjön här. MUMS! Morfar drog upp den igår och den har legat och saltats sen dess. Smakar grymt gott. Till det har dom också rört igång mesefil åt mig. Det åt vi ofta när vi var här när jag var liten så det är norråker för mig. Det är Mesost blandad med grädde och socker, jättenyttigt men gott och lite mildare i smaken. Blir jättebra på tunnbröd eller knäckebröd. :D Än så länge har jag inte gasat ihjäl Milla allt för mycket iaf!

Imorrn skulle Ralf åka upp. Vi hinner träffa honom lite snabbt innan jag och Milla åker hem sen på söndag. Nåja, ska avsluta för idag och krypa till kojs. Tjingeling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback